Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Syrien kræver tyrkisk tilbagetrækning fra Afrin

Syriens udenrigsministerium fordømmer den tyrkiske besættelse af Afrin og de forbrydelser, som der begås der.

Unge mænd går rundt i murbrokkerne i den sønderbombede by Afrin i det nordlige Syrien, hvor tyrkisk militær forsøger at nedkæmpe kurdere, som angiveligt støtter kurdiske separatister i Tyrkiet. Syrien kræver nu, at Tyrkiet trækker sig ud af landet. Scanpix/Stringer
Unge mænd går rundt i murbrokkerne i den sønderbombede by Afrin i det nordlige Syrien, hvor tyrkisk militær forsøger at nedkæmpe kurdere, som angiveligt støtter kurdiske separatister i Tyrkiet. Syrien kræver nu, at Tyrkiet trækker sig ud af landet. Scanpix/Stringer

Beirut. Det syriske udenrigsministerium siger, at Tyrkiets militære styrker i Afrin i det nordlige Syrien er der illegitimt, og det kræver en øjeblikkelig tyrkisk tilbagetrækning fra det syriske territorium, som er besat.

- Syrien fordømmer den tyrkiske besættelse af Afrin og de forbrydelser, som de begår der, og det kræver, at invasionsstyrkerne øjeblikkeligt trækker sig tilbage fra det syriske territorium, som de har besat, hedder det.

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, truer imidlertid mandag med at optrappe Tyrkiets operationer i Syrien.

- Vi vil fortsætte denne proces indtil vi fuldstændigt har tilintetgjort den kurdiske korridor i det nordlige Syrien, siger Erdogan med henvisning til en region næsten 400 kilometer øst for den nordsyriske by Qamishli.

Det syriske udenrigsministerium har sendt to breve til FN og protesteret mod Tyrkiets "ulovlige" invasion i landet.

Tyrkiets militær og allierede syriske militser tog søndag kontrol med hele Afrin, oplyste Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr).

Det tyrkiske flag er hejst på flere bygninger i byen, hvor det vajer side om side med syriske oprørsgruppers flag.

Det kurdiske styre i Afrin-regionen i det nordvestlige Syrien siger, at de kurdiske militante grupper i regionen vil fortsætte kampen mod de tyrkiske og tyrkiskstøttede styrker i regionen.

Den kurdiske YPG-milits, som det tyrkiske militær kæmper mod, har med støtte fra USA spillet en central rolle i nedkæmpelsen af Islamisk Stat i det nordlige Syrien. Tyrkiet beskylder den kurdiske milits for at støtte kurdiske separatister i Tyrkiet.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.