Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Syrien inviterer eksperter til at granske omstridt angreb i Syrien

Russisk udspil lægger op til, at det påståede kemiske angreb i Douma i Syrien skal efterforskes i FN-regi.

Russisk udspil lægger op til, at det påståede kemiske angreb i Douma i Syrien skal efterforskes i FN-regi.
Russisk udspil lægger op til, at det påståede kemiske angreb i Douma i Syrien skal efterforskes i FN-regi.

Den syriske regering har inviteret Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben (OPCW) til Syrien for at undersøge et muligt kemisk angreb i byen Douma.

Udenrigsministeriet i Damaskus beder OPCW "sende et hold fra dets fact-finding mission til at besøge Douma og efterforske anklager i forbindelse med den påståede brug af kemiske våben der," rapporterer det statslige syriske nyhedsbureau Sana tirsdag.

Det formodede giftgasangreb fandt sted i byen Douma i det østlige Ghouta i Damaskus, Syrien, sent lørdag. Mindst 40 meldes dræbt, og mange hundrede meldes sårede, heriblandt mange kvinder og børn.

Moskva vil foreslå en FN-resolution om efterforskning af et påstået kemisk angreb i Syrien. Forslaget bliver stillet ved et møde i FN's Sikkerhedsråd tirsdag.

Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger, at Rusland vil foreslå en "åben og ærlig" efterforskning med hjælp fra OPCW.

Lavrov siger, at russiskstøttede regeringsstyrker og russisk militærpoliti i Syrien vil garantere OPCW's eksperternes sikkerhed, hvis de tager til Douma for at granske stedet, hvor det angivelige angreb har fundet sted.

»Hvis de, som under påskud af manglende sikkerhedsgarantier, og som anvender antirussiske argumenter for at fremme deres russofobiske mål, ikke tillader eksperter at komme, så vil det være en beslutning, som afslører deres sande plan. Det vil stå klart, at de ikke har interesse i, at sandheden kommer frem,« siger Lavrov.

Rusland og Syrien hævder, at der ikke er beviser for et kemisk angreb.

Lavrov har sagt, at russiske eksperter allerede har været på stedet.

De fandt ifølge Lavrov ingen spor efter klor eller andre kemiske stoffer brugt mod civile.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.