Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Syrien godkender FN-hjælp med lastbiler til kurdisk by

Så snart vejen vurderes sikker, kan FN-program levere nødhjælp med lastbiler til stor by, siger FN-kontor.

Syrien godkender FN-hjælp med lastbiler til kurdisk by. REUTERS/Ammar Abdullah
Syrien godkender FN-hjælp med lastbiler til kurdisk by. REUTERS/Ammar Abdullah

Tusindvis af indbyggere med behov for humanitær hjælp i en kurdiskdomineret syrisk by på grænsen til Tyrkiet kan nu se frem til mere støtte.

Syrien har givet FN tilladelse til at bringe nødhjælp til byen Qamishli med lastbiler, meddeler FN's Fødevareprogram (WFP).

Qamishli ligger lige ved grænsen til Tyrkiet. Men grænsen er lukket. Derfor har FN bragt nødhjælp via fly fra Damaskus. Disse fly har fløjet to gange dagligt seks dage om ugen fra midten af marts og frem til slutningen af maj.

Flyene har leveret nødhjælp til flere end 172.000 mennesker i provinserne Raqqa, Deir al-Zor og Hassakeh.

Men den syriske regering har givet WFP godkendelse, så FN-organisationen kan køre nødhjælp via landevejen fra Aleppo til Qamishli.

»Så snart vejen er vurderet sikker, åbnes den for transport af FN-leverede fødevarer og anden hjælp«, skriver WFP i en meddelelse.

FN's humanitære kontor skønner, at 95.000 mennesker er flygtet fra Raqqa, som er Islamisk Stats (IS) højborg i Syrien. Men i byen bor fortsat mellem 50.000 og 100.000 civile.

»Trods meldinger om Islamisk Stats forsøg på at forhindre civiles flugt fra byen har 10.000 beboere siden 6. juni haft held til at slippe væk fra Raqqa via floden,« skriver FN-kontoret.

FN vurderer, at omkring 440.000 mennesker kan have brug for humanitær hjælp som følge af offensiven mod IS i Raqqa.

WFP har leveret mad til syv svært tilgængelige områder i provinserne Raqqa og Deir al-Zor, hvor løbende leverancer har været blokeret af belejringer og konflikter de seneste tre år.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.