Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Syrien: 105.000 er flygtet fra Ghouta ved Damaskus

Statslige medier i Syrien hævder, at hele Ghouta-enklaven er indtaget af præsident Bashar al-Assads militær.

En af de største oprørsgrupper i det østlige Ghouta har indgået en aftale med Rusland om evakuering af civile fra områder, som stadig er under oprørernes kontrol. Foto: Omar Haj Kadour/AFP/Scanpix
En af de største oprørsgrupper i det østlige Ghouta har indgået en aftale med Rusland om evakuering af civile fra områder, som stadig er under oprørernes kontrol. Foto: Omar Haj Kadour/AFP/Scanpix

Over 105.000 civile er flygtet fra den syriske enklave østlige Ghouta ved Damaskus, siger statslige medier i Syrien.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, som overvåger udviklingen i Syriens borgerkrig, sagde fredag, at oprørsenklaven i det østlige Ghouta nu næsten er indtaget af regimets styrker.

Der er stadig enkelte lommer i Østghouta, som fortsat er kontrolleret af oprørsstyrker.

De statslige medier i Syrien hævder, at hele enklaven er indtaget af præsident Bashar al-Assads styrker, som støttes af Rusland, Iran og militsen Hizbollah fra Libanon.

En af de største oprørsgrupper i det østlige Ghouta har indgået en aftale med Rusland om evakuering af civile fra områder, som stadig er under oprørernes kontrol.

Tusindvis af oprørere og deres familier forlod fredag Harasta efter en aftale med regeringen om at overgive byen til regeringshæren.

Oprørere i flere andre byer i Østghouta har indgået lignende aftaler.

Natten til lørdag indstillede de syriske regeringsstyrker deres bombardement af byen Douma, som er den sidste store oprørsbastion i nærheden af hovedstaden Damaskus.

Som led i aftalen blev nogle af de soldater fra regeringshæren og andre, som var taget til fange af oprørerne, frigivet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Flere end 1600 personer er blevet dræbt i kampe indtil nu, og der er talrige rapporter om titusinder af civile, der flygter fra enklaven, som er blevet opdelt i mindre enheder under militærets fremmarch.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.