Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Syge og sårede syrere evakueres fra Ghouta-området

Kvinder med små børn og mænd med krykker og en gammel mand i kørestol er set på vej ud af enklaven.

En russisk soldat står vagt uden for Ghouta-kvarteret i Damaskus i Syrien.
En russisk soldat står vagt uden for Ghouta-kvarteret i Damaskus i Syrien.

Beirut. Omkring 100 mennesker har tirsdag forladt Syriens østlige Ghouta- område, oplyser russisk militær. Det skriver Interfax ifølge Reuters.

Syriens statslige tv viste optagelser af syge og sårede civile, som blev taget med i en "medicinsk evakuering".

Kvinder med små børn og mænd med krykker og en gammel mand i kørestol blev set omgivet af syriske soldater nær kontrolstedet al-Wafideen, hvor man forlader enklaven.

Over 1100 mennesker er blevet dræbt i enklaven ved næsten uophørlige bombardementer og artilleriangreb i de seneste godt tre uger.

De syriske regeringsstyrker har erobret kontrol over halvdelen af det østlige Ghouta, hvor omkring 400.000 mennesker har været belejret siden 2013.

Enklaven er blevet opsplittet i flere dele under regeringsstyrkernes offensiv. Blandt andet er byerne Douma og Harasta blev adskilt fra hinanden, så Ghouta nu er flere forskellige enklaver.

USA har forfattet et udkast til en ny resolution for det krigshærgede land, da en resolution om våbenhvile i Syrien fra den 24. februar ikke har haft den ønskede effekt.

- Vi har forfattet et udkast til en våbenhvileresolution, som ikke giver mulighed for at slippe udenom, siger USA's FN-ambassadør, Nikki Haley.

Haley påpeger, at resolutionen fra 24. februar efterlod smuthuller for "Iran, Rusland og den syriske præsident, Bashar al-Assad".

I Sikkerhedsrådet forsvarer Ruslands FN-ambassadør, Vassily Nebenzia, de fortsatte kamphandlinger i Ghouta.

Det syriske styre har "ret til at udrydde sikkerhedstruslen for landets borgere" siger Nebenzia.

Ambassadøren beskriver Ghouta som en "terrorrede".

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.