Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sydkoreas præsident lover bedre sikkerhed efter hospitalsbrand

Der var ikke noget sprinklersystem på det hospital i Miryang, hvor 37 mennesker døde i en brand fredag.

Sydkoreas præsident, Moon Jae-in (i midten), kondolerer pårørende til de, der døde i branden på Sejong Hospital i Miryang fredag. Scanpix/Jung Yeon-je
Sydkoreas præsident, Moon Jae-in (i midten), kondolerer pårørende til de, der døde i branden på Sejong Hospital i Miryang fredag. Scanpix/Jung Yeon-je

Sydkoreanske myndigheder arbejder lørdag på højtryk for at identificere samtlige 37 dødsofre for en hospitalsbrand i byen Miryang fredag.

Det sker, mens oppositionspolitikere bebrejder præsidenten og hævder, at tragedien kunne have været undgået.

Fredag morgen udbrød der brand på Sejong Hospital i Miryang i den sydøstlige del af landet. 37 mennesker blev dræbt og 150 andre såret. Alle ofrene døde af røgforgiftning.

Byens viceborgmester, Lee Byung-hee, siger lørdag, at myndighederne er ved at undersøge årsagen til branden.

»Vi forsøger at håndtere den omfattende situation, herunder også hvad der er brug for af hjælp til begravelser og så videre«, siger han i en briefing på tv.

Regeringen i Sydkorea har i de senere år modtaget kritik for ringe sikkerhed, som har ført til flere fatale katastrofer i landet. Blandt andet i 2014, hvor færgen "MV Sewol" sank, og flere end 300 mennesker - de fleste skolebørn - druknede.

Ifølge direktør på Sejong Hospital Song Byeong-cheol havde det syv etager høje hospital ikke noget sprinklersystem. Hospitalet var ikke stort nok til, at loven påkrævede det.

Præsident Moon Jae-ins demokratiske parti oplyser via en talsmand, at det vil støtte en undersøgelse af branden og "påbegynde parlamentariske diskussioner for at beskytte borgernes liv og sikkerhed".

Myndighederne mener, at branden opstod på hospitalets akutmodtagelse på første sal i hovedbygningen.

Mindst 177 patienter, de fleste af dem ældre, befandt sig på hospitalet og et nærliggende plejehjem, da branden brød ud, oplyser hospitalsdirektør Song Byeong-cheol til journalister.

Direktøren fortæller videre, at tre af de ni sygeplejersker og læger, der var på vagt fredag, døde.

Branden sker kort tid efter, at 29 mennesker blev dræbt i en bygningsbrand i et fitnesscenter i byen Jecheon i slutningen af december.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.