Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sydkoreas præsident holder historisk møde med nordkoreanere

Diplomater fra Nordkorea er til middag med Sydkoreas præsident i Det Blå Hus.

Sydkoreas Moon Jae-in giver hånd til nordkoreanske diplomater i Det Blå Hus. Kim Yo-jong, søster til Nordkoreas leder, Kim Jong-un, ser til. Reuters/Stringer
Sydkoreas Moon Jae-in giver hånd til nordkoreanske diplomater i Det Blå Hus. Kim Yo-jong, søster til Nordkoreas leder, Kim Jong-un, ser til. Reuters/Stringer

Seoul. Sydkoreas præsident, Moon Jae-in, er vært for et møde med en række nordkoreanske diplomater - deriblandt den nordkoreanske leder Kim Jong-uns søster, Kim Yo-jong.

30-årige Kim Yo-jong er det første medlem af Nordkoreas herskende familie, der besøger Sydkorea, siden Koreakrigen sluttede.

Koreakrigen fandt sted fra 1950-53.

Til stede ved mødet er også Nordkoreas Kim Yong-nam, der er landets parlamentsformand og den officielle leder af Nordkoreas delegation til vinterlegene.

Mødet finder sted i præsidentboligen, Det Blå Hus, hvor Moon Jae-in rykkede ind i 2017.

OL i sydkoreanske Pyeongchang har midlertidigt sat en stopper for de stridigheder, som de seneste år er eskaleret mellem de to lande, der engang var samme nation.

Nord- og Sydkorea stiller op under samme flag til vinterlegene - et blåt og hvidt "foreningsflag". Det er historisk for de to stridende nationer, der teknisk fortsat er i krig med hinanden.

Præsident Moon Jae-in blev blandt andre løfter valgt på at forbedre forholdet til styret i Nordkorea.

Han har blandt andet tilbudt, at han vil besøge Pyongyang.

- Hvis det kan føre til forbedringer i forholdet mellem vores to lande, er det en mulighed, sagde han under sin indsættelsestale i 2017.

Præsidenten har også foreslået, at man skal afholde et topmøde mellem Sydkorea og Nordkorea.

Landene afholdt topmøder i Pyongyang i 2000 og 2007. De blev begge gennemført med afdøde Kim Jong-il, daværende leder og far til Kim Jong-un, som vært.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.