Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sydkoreanske universiteter indfører dating i undervisningen

To universiteter i Sydkorea har lanceret fag om kærlighed, familie og ægteskab, hvor studerende kan øve sig i at indgå i parforhold som en del af deres akademiske uddannelse og bliver sendt på dates med medstuderende.

Fødselstallet falder i Sydkorea, da færre unge bliver gift og stifter familie. Men det kan universitetsfag, hvor de studerende som led i undervisningen skal på date med hinanden, måske råde bod på.
Fødselstallet falder i Sydkorea, da færre unge bliver gift og stifter familie. Men det kan universitetsfag, hvor de studerende som led i undervisningen skal på date med hinanden, måske råde bod på.

I Sydkorea er en aldrende befolkning kombineret med et faldende fødselstal et problem. Hver kvinde i Sydkorea får i gennemsnit 1,2 børn, mens det i Danmark er omkring 1,7. Fødselstal, der dog stadig er under det gennemsnit på lidt over to, som er nødvendigt for at opretholde et stabilt befolkningstal.

Problemet skyldes det blandt den såkaldte Sampo-generation, der i stigende grad fravælger parforhold og børn, fordi gæld, begrænsede barselsmuligheder og høj ungdomsarbejdsløshed gør det umuligt at leve op til de traditionelle normer for ægteskab og familieliv i landet.

Så hvor danske universiteter under Helge Sander blev introduceret for mantraet ”fra forskning til faktura”, har to sydkoreanske videregående uddannelser i stedet valgt at satse på at få de studerende fra forskning til parforhold.

Det drejer sig om de to universiteter Dongguk  og Kyung Hee, der begge ligger i hovedstaden Seoul. Her er oprettet fag, hvor de studerende kan lære, hvordan man indgår i og opretholder et parforhold. Ifølge det koreanske universitetsmedie Ewha Voice hedder fagene henholdsvis ”Ægteskab og familie” og ”Kærlighed og ægteskab”.

Professor Jun Mi-kyung fra Dongguk Universitet siger til mediet, at selvom de studerende typisk er interesserede i både dating, sex og langsigtede parforhold, mangler de ofte både tid til at gå på dates i en travl hverdag samt viden om, hvordan man gør:

»Det skyldes, at de studerende ikke har mulighed for at undersøge deres adfærd, så det er fagets primære formål. Eksempelvis overvejer vi scenarier om, hvad man skal gøre, hvis man bliver jaloux: Om man skal fortælle om det, lade som om, man ikke er jaloux, eller undertrykke sine følelser. Så deler vi resultaterne med hinanden og diskuterer, hvordan man overvinder sådanne konflikter.«

For at få praktisk erfaring med, hvordan man indgår i en relation, bliver de studerende derfor sendt på dates med medstuderende. Praktisk foregår det sådan, at de indsender ønsker om mulige datingpartnere til deres underviser, hvorefter de over et kvartal tager på dates med tre forskellige partnere, en måned hver.

Ifølge professoren har en del af de undervisningsrelaterede dates udviklet sig til parforhold, hvoraf en del dog viste sig ikke at holde i længden.

»Det er naturligt, eftersom de fleste forhold i studietiden ender med brud og ikke ægteskab. Det primære formål med faget er, at de studerende modnes gennem parforhold og brud,« siger Jun Mi-kyung.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.