Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sydkorea vil suspendere Nordkoreas FN-plads efter giftdrab

Ifølge Sydkoreas udenrigsminister har Nordkorea "tusindvis af ton kemiske våben spredt over hele landet".

»Det seneste attentat er en brat opvågning til os alle om Nordkoreas kapacitet med kemiske våben og landets intention om faktisk at bruge dem,« lyder det fra  den sydkoreanske udenrigsminister, Yun Byung-se.
»Det seneste attentat er en brat opvågning til os alle om Nordkoreas kapacitet med kemiske våben og landets intention om faktisk at bruge dem,« lyder det fra  den sydkoreanske udenrigsminister, Yun Byung-se.

Genève. Står det til Sydkorea, skal Nordkorea sendes uden for døren af FN.

Den sydkoreanske udenrigsminister opfordrer FN til at suspendere nabolandets plads i fællesskabet i kølvandet på et giftdrab på Kim Jong-nam, der er halvbror til Nordkoreas leder, Kim Jong-un.

Sydkorea mener drabet er bevis for kæmpe lagre med kemiske våben.

»Nordkorea har angiveligt ikke gram, men tusindvis af ton kemiske våben såsom nervegiften VX spredt ud over hele landet,« siger den sydkoreanske udenrigsminister, Yun Byung-se.

»Det seneste attentat er en brat opvågning til os alle om Nordkoreas kapacitet med kemiske våben og landets intention om faktisk at bruge dem,« lyder det videre.

Drabet på Kim Jong-nam blev ifølge myndighederne i Malaysia begået med nervegiften VX. Der spekuleres i, om drabet blev udørt på ordre fra det nordkoreanske styre.

Ifølge Sydkorea må der "kollektive tiltag" i brug for at sende et kraftigt signal til nordkoreanerne.

»Det kunne være at suspendere Nordkoreas rettigheder og privilegier som FN-medlemskab,« siger Yun Byung-se.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.