Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sydkorea råber nyheden om Kim Jong-nams død over grænsen

Med hjælp fra kraftige højttalere vil Sydkorea informere indbyggerne mod nord om Kim Jong-nams død.

Med hjælp fra kraftige højttalere vil Sydkorea informere indbyggerne mod nord om Kim Jong-nams død.
Med hjælp fra kraftige højttalere vil Sydkorea informere indbyggerne mod nord om Kim Jong-nams død.

Sydkorea forsøger med hjælp fra store højttalere at gøre indbyggerne i nabolandet Nordkorea opmærksom på, at Kim Jong-uns halvbror er blevet dræbt.

Kim Jong-nam, som han hed, døde 13. februar efter at være blevet angrebet af to kvinder i lufthavnen i Kuala Lumpur i Malaysia.

De mistænkes for at været agenter udsendt af Nordkoreas styre.

De nordkoreanske statsmedier har ikke direkte omtalt episoden, der har ført til diplomatiske skærmydsler mellem Nordkorea og henholdsvis Malaysia og Kina.

Det får nu den sydlige nabo til at gøre brug af højttalere for at informere nabofolket om hændelsen.

»Kim Jong-nam døde efter at være blevet angrebet af to uidentificerede kvinder i Kuala Lumpurs internationale lufthavn i Malaysia«, lyder det fra de kraftige højttalere ifølge tv-stationen MBC TV i Seoul.

»Malaysiske myndigheder oplyser, at fire mistænkte er nordkoreanske statsborgere«, meldes det videre fra højttalerne.

I årevis har det været en metode fra Sydkorea at benytte højttalere om nyheder uden for det lukkede land.

Målet er at informere nordkoreanske soldater i den demilitariserede zone mellem de to lande. Rækkevidden er cirka ti kilometer.

Kim Jong-nam har i flere år levet i eksil. Den sydkoreanske regering er overbevist om, at Nordkorea står bag drabet.

Det afviser de nordkoreanske myndigheder dog konsekvent. Samtidig beskylder de Malaysia for at samarbejde med "fjendtlige styrker" i efterforskningen.

Malaysia har som svar kaldt landets ambassadør hjem fra Nordkorea.

Foreløbig har Malaysia afvist Nordkoreas krav om at få udleveret liget af Kim Jong-nam. Og trods store indvendinger fra den nordkoreanske ambassade har Malaysia obduceret ham.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.