Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sydkorea presser på for dansk udlevering af skandaleramt kvinde

20-årige Chung Yoo-ra er sigtet i en omfattende sydkoreansk skandalesag, men sidder i fængsel i Danmark.

Folk kigger på en TV-skærm, hvor nyheden om Chung Yoo-Ras anholdelse bliver rapporteret.
Folk kigger på en TV-skærm, hvor nyheden om Chung Yoo-Ras anholdelse bliver rapporteret.

Sydkoreanske myndigheder siger tirsdag, at de vil fortsætte arbejdet for at få den fængslede Chung Yoo-ra udleveret.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den 20-årige Chung Yoo-ra er sigtet i en omfattende sydkoreansk skandalesag. Mandag blev hun frihedsberøvet af en dommer i Aalborg i foreløbig fire uger.

Chung Yoo-ra blev anholdt søndag aften af Nordjyllands Politi. Hun er internationalt efterlyst for i ledtog med sin mor at stå bag en omfattende sag om korruption og svindel i Sydkorea.

Sagen trækker tråde til den suspenderede præsident Park Geun-hye, som afventer en rigsretssag. Præsidenten er veninde med moren til den 20-årige.

Varetægtsfængslingen udløber 30. januar, medmindre Vestre Landsret i mellemtiden når frem til et andet resultat.

»Chung har sagt, at hun er villig til at vende tilbage til Sydkorea om tre dage, hvis hun kan blive sat på fri fod, når hun kommer ind i landet. Det har regeringen afvist,« skriver den sydkoreanske anklager i en erklæring tirsdag.

I mellemtiden har koreanske myndigheder ifølge Reuters annulleret Chungs pas, så det ikke virker efter 10. januar for at få sydkoreaneren til landet hurtigt.

Chungs advokat i Danmark, Jan Schneider, siger, at han højst sandsynligt vil appellere alle beslutninger om, at sydkoreaneren skal udleveres.

»Det er skuffende, at dansk politi og det danske retssystem er blevet trukket med ind i en politisk konflikt i Sydkorea. Den har intet med Danmark at gøre,« sagde han mandag uden for retten i Aalborg ifølge Reuters.

Ifølge Chungs sydkoreanske advokat, Lee Kyung-jae, er Chung nervøs for, om hendes søn bliver taget fra hende, hvis hun vender tilbage til sit hjemland.

Chung benægter desuden alle anklager imod sig.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.