Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sydafrika søger støtte til at bekæmpe vold mod udlændinge

En bølge af uro i Sydafrika rettet mod udlændinge har ført til sammenstød og voldelige protester. Sydafrika beder nu om støtte fra nabolandene til at bekæmpe »dæmonen«.

SYDAFRIKA: Fire mennesker er blevet dræbt i løbet af de seneste 14 dage i en bølge af vold rettet mod immigranter i Sydafrika, der nu søger diplomatisk støtte fra omkringliggende lande til at bekæmpe »dæmonen«.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Udlændinge hævder, at sydafrikansk politi ikke har beskyttet dem tilstrækkeligt, hvilket truer med at udløse en ophedet diskussion mellem Sydafrika og sine nabolande, hvor sydafrikanere i stigende grad bliver udsat for vold.

»Vi tror på, at vi ved samarbejde kan bekæmpe denne dæmon,« sagde Sydafrikas udenrigsminister, Maite Nkoana-Mashabane, fredag efter et møde med afrikanske diplomater i hovedstaden Pretoria, hvor han opfordrede til at kvæle uroen i opløbet.

Kenya og en række andre afrikanske regeringer har tilbudt at evakuere deres statsborgere i Sydafrika, hvis de føler sig truet.

I nabolandet Mozambique har lokale fredag blokeret en vej, der fører til den sydafrikanske grænse i protest mod volden mod udlændinge, skriver Reuters.

Uroen startede ifølge BBC i havnebyen Durban for fem uger siden, og har nu ifølge Reuters spredt sig til Johannesburg, hvor politiet fredag affyrede gummikugler for at forhindre et sammenstød mellem sydafrikanere og en gruppe indvandrere bevæbnede med macheter.

Sydafrika er med sin befolkning på omkring 50 millioner mennesker hjem for fem millioner immigranter fra lande som Somalia, Etiopien, Zimbabwe og Malawi samt de ikke-afrikanske lande Pakistan og Kina.

Der opstår fra tid til anden uro og vold mod immigranter i Sydafrika, hvilket tilskrives høj arbejdsløshed og udbredt fattigdom.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.