Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sydafrika forbyder jagt på leoparder resten af året

For at beskytte leoparderne har myndighederne i Sydafrika besluttet at gøre jagt på kattedyret ulovlig i 2016.

Johannesburg: I hele 2016 skal jægere i Sydafrika rette sigtekornet væk fra leoparder.

Det har landets myndigheder besluttet mandag, skriver The Guardian.

- De relevante myndigheder i provinserne er blevet informeret om, at leopardjagt ikke skal autoriseres i 2016, oplyser ministeriet for miljø og tilføjer, at myndigheden vil genoverveje forbuddet i slutningen af året.

Ministeriet handler ifølge The Guardian på anbefalinger, der lyder på, at myndighederne er nødt til at gribe ind, hvis bestanden af de plettede kattedyr i landet skal bevares.

Hvor stor leopardbestanden i Sydafrika egentlig er, er dog et mysterium, lyder det fra dyre- og miljøorganisationer.

- Vi ved faktisk ikke meget om, hvordan leoparder klarer sig i Sydafrika, siger Guy Balme fra miljøgruppen Panthera til The Guardian.

- De er hemmelighedsfulde dyr, der hovedsageligt er aktive om natten. De lever alene og bevæger sig på store områder, siger han videre.

Flere organisationer glæder sig også over den sydafrikanske beslutning og kalder den essentiel for at beskytte arten, da man ikke kender bestandens størrelse.

- Indtil vi ved, hvor stor bestanden er, bør vi ikke jage dem, siger Andrew Muir fra organisationen Wilderness Foundation.

Trofæjagt og ulovlig handel med leopardskind er de mest alvorlige trusler mod Sydafrikas leoparder ifølge landets regering.

Leoparderne er blandt Afrikas "The Big Five" - De Fem Store, der er et udtryk i safariverdenen for de fem afrikanske dyr, det er sværest og farligst at nedlægge.

Velhavende udlændinge betaler op til titusindvis af dollar for at jage disse dyr.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.