Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Swaziland blæser til kamp mod mini-skirtet

Kvinder i det sydafrikanske land Swaziland risikerer at blive arresteret, hvis de viser sig i korte nederdele eller mavetoppe.

Kvinder i Swaziland har tidligere demonstreret for deres ret til at bære korte nederdele.
Kvinder i Swaziland har tidligere demonstreret for deres ret til at bære korte nederdele.

Kvinder i det sydafrikanske land Swaziland kan godt pakke de mindre beklædningsgenstande langt væk. Landets politi vil nemlig håndhæve en lov fra 1889, som forbyder »umoralsk« tøj. Det skriver BBC.

»Vi opfordrer ikke til, at kvinder skal gøres fortræd, men opfordrer til, at man skal være opmærksom på acceptabel opførsel og adfærd. Voldtægt bliver gjort let, fordi det er let at fjerne de små beklædningsgenstande fra kvinderne,« siger en talsmand fra politiet.

Loven er endnu ikke været blevet håndhævet, men politiet ønsker at gøre kvinder opmærksomme på dens eksistens. Det sker, efter politiet har modtaget klager omkring kvinder i mini-nederdele - vel og mærke klager fra mænd.

En letpåklædt kvinde risikerer en bødestraf på cirka 50 kr. eller op til seks måneders fængsel, hvis bøden ikke bliver betalt.

I sidste måned gennemførte en gruppe kvinder iført miniskørter en demonstration mod voldtægter, som efter sigende blev standset af politiet.

Det sydafrikanske land indførte også i 2000 en lov om, at skolepiger fra 10 år og opefter skulle bære nederdele, som gik under knæene i et forsøg på at stoppe udbredelsen af AIDS.

Swaziland har en befolkning på mere end 1,2 millioner, og landet har samtidig en af verdens højeste forekomster af HIV og AIDS.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.