Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sveriges statsminister melder afbud til partikongres

Angrebet i Stockholm kommer til at præge stor del af debat på de svenske socialdemokraters kongres.

Sveriges statsminister, Stefan Löfven, melder afbud til de svenske socialdemokraters kongres efter angrebet i Stockholm
Sveriges statsminister, Stefan Löfven, melder afbud til de svenske socialdemokraters kongres efter angrebet i Stockholm

Sveriges statsminister, Stefan Löfven, kommer som følge af angrebet i Stockholm ikke til at deltage i de svenske socialdemokraters kongres, der indledes lørdag eftermiddag. Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

En pressekonference om kongressen, som skulle have fundet sted klokken 12.15, er også blevet aflyst.

- Kongressen indledes i stedet klokken 14:00 med Socialdemokraternas partisekretær, Lena Rådström Baastad, skriver TT med henvisning til kilder i partiet.

Kongressen bliver indledt med et minuts stilhed. TT skriver, at hele åbningsceremonien kommer til at være nedtonet.

Temaet for de svenske socialdemokraters 39. kongres har hovedtemaet: "Tryghed i en ny tid".

Men allerede inden angrebet i Stockholm fredag blev der i partiet presset på for at få emner som et styrket forsvar, kamp mod terror og en udvidet politistyrke højere op på dagsordenen.

Desuden er der spørgsmål omkring en stram migrationspolitik, hvor Stefan Löfven fastholder, at Sverige ikke skal tilbage til situationen i efteråret 2015.

Löfven var på vej til kongressen, da angrebet i Stockholm skete. Han valgte derefter at udskyde rejsen til partikongressen i Göteborg.

- S-kongressen er et underordnet spørgsmål for mig. Jeg har først og fremmest ansvaret for Sverige, sagde han fredag aften.

Politiske iagttagere siger, at angrebet i Stockholm uundgåeligt kommer til at præge en stor del af debatten på partikongressen - ikke mindst diskussionerne om permanente opholdstilladelser og lettere familiesammenføringer.

Et fremtrædende medlem af partiet Ulf Bjereld siger til TT, at han ikke kan huske, at der tidligere har været så meget fokus på lov, orden, rettigheder og pligter.

/ritzau/TT

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.