Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sveriges statsminister besøgte scene for knivmord

Sveriges statsminister, Stefan Löfven, besøgte mandag aften det asylcenter, hvor en medarbejder blev myrdet.

Mölndal: Det har vakt stor opsigt i Sverige, at en medarbejder på et hjem for unge asylansøgere, mandag blev stukket ned og senere døde.

Samme dag rejste landets statsminister Stefan Löfven til centret for at udtrykke sympati, skriver Aftonbladet.

Tidligt mandag morgen stak en 15-årig beboer på et flygtningecenter for uledsagede børn og unge nær Göteborg en 22-årig medarbejder ned. Det skete, mens hun var alene på centret.

Sagen fik statsminister Stefan Löfven til at aflyse alle aftaler og flyve til Göteborg, hvor han besøgte centret, der ligger i den lille by Mölndal.

- Jeg vil være på stedet for at få mere information. Men også for at vise min og det svenske folks empati, sagde Stefan Löfven, der brugte aftenen på at mødes med politi, kommunen og Red Barnet.

- Det er med stor sorg, jeg har taget imod nyheden om, at en 22-årig er gået bort. Det er en tragedie, sagde han yderligere ifølge Aftonbladet.

Oven på tragedien har der været rejst spørgsmålstegn omkring sikkerheden ved at lade medarbejdere være alene på arbejde på et center som det i Mölndal.

- Jeg ved, at der både bliver arbejdet alene og i par. Det kommer an på, hvilket center, der er tale om. Men det er almindelige teenagere, der bor hos os, sagde Staffan Alexandersson, en del af ledelsen af centret, til det svenske medie Expressen.

Centret har været inspiceret af myndigheden IVO, Institutionen for pleje og omsorg, der ikke fandt nogen uregelmæssigheder ifølge avisen.

Den lokale kommune mener heller ikke, at det kunne være gjort noget anderledes.

- Vi har vores organisation, og den føler jeg mig meget tryg ved. Jeg er stolt og glad over, hvordan Mölndal har ageret i dette her spørgsmål. Vi har taget imod rigtig mange flygtninge og har gjort det på bedste vis, siger talsmand for kommunen Marie Östh Karlsson til Aftonbladet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.