Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sveriges forsvar udsat for cyberangreb

Et af svensk forsvars it-systemer er blevet udsat for cyberangreb. Det sker kort inden stor øvelse med deltagelse af bl.a. Danmark.

Det svenske forsvar er ifølge den svenske avis Dagens Nyheter for nyligt blevet udsat for et cyberangreb.

Angrebet skulle angiveligt have ført til, at myndigheden lukkede it-systemet Caxcis ned. Det er et system, der benyttes til at planlægge øvelser.

Det svenske forsvar er yderst fåmælt om sagen. Man vil ikke oplyse, hvornår angrebet har fundet sted, hvornår it-systemet blev lukket ned, eller hvem der mistænkes for at stå bag.

Det svenske forsvars pressechef, Philip Simon, kalder angrebet for »en hændelse«.

»Det har ikke påvirket vores operative kapacitet, men vi har haft en hændelse, som påvirkede systemet,« siger han ifølge SVT's hjemmeside.

Ifølge Dagens Nyheter finder angrebet sted, netop som det svenske forsvar planlægger en stor militærøvelse kaldet Aurora 17 med 19.000 deltagere, som skal afholdes til efteråret sammen med Danmark, Estland, Frankrig, Norge, Tyskland og USA

»Det er et system for planlægning af øvelser. Det har altså ikke noget med vores operative kapacitet at gøre, men alle former for påvirkning af vore systemer er alvorlige,« siger Philip Simon.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.