Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sveriges befolkning vokser hurtigt

Befolkningstallet forventes at runde elleve millioner i løbet af ti år.

Arkivfoto: I begyndelsen af 2017 passerede den svenske befolkning de 10 millioner. Nu forudser Statistiska Centralbyrån (SCB) at den svenske befolkning vil nå de elleve millioner i løbet af de kommende ti år.
Arkivfoto: I begyndelsen af 2017 passerede den svenske befolkning de 10 millioner. Nu forudser Statistiska Centralbyrån (SCB) at den svenske befolkning vil nå de elleve millioner i løbet af de kommende ti år.

I begyndelsen af 2017 passerede den svenske befolkning de 10 millioner. Nu forudser Statistiska Centralbyrån (SCB) at den svenske befolkning vil nå de elleve millioner i løbet af de kommende ti år.

Siden 2014 er den svenske befolkning steget med mere end 100.000 indbyggere om året, og sidste år slog antallet af nye svenskere rekord med en stigning på 144.000. Det betød at grænsen på de ti millioner blev krydset i begyndelsen af 2017.

Den høje befolkningsvækst forventes at fortsætte, og allerede i 2026, vil Sveriges befolkning runde de elleve millioner i hvert fald hvis man skal tro SCBs nyeste befolkningsprognose.Den aldersgruppe der forventes at vokse mest de kommende ti år er de 0-19 årige.

En af årsagerne til dette er, at det forudsættes at fødselstallet stiger indtil 2023, dels på grund af de store årgange født i 90erne får børn og dels fordi fødselstallet ofte er højt blandt indvandrere.SCB pointerer samtidigt at det i den nuværende situation, hvor Sverige blandt andet har indført midlertidige opholdstilladelser, grænsekontrol og forsørgelsespligt ved indvandring, er vanskeligt at forudsige migrationen.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.