Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sveriges afviste asylansøgere er verdensnyhed

Sverige vil måske anvende chartrede fly til at transportere afviste ud af landet. Det kan tage adskillige år.

Den svenske indenrigsminister, Anders Ygemans, oplysninger om, at de svenske myndigheder vil afvise op mod 80.000 flygtninge er blevet en international topnyhed.

Det britiske BBC, al-Jazeera, The Guardian, Time, Sky News og internationale nyhedsbureauer har alle nyheden i top og skriver, at udsendelserne kan komme til at ske med specielt chartrede fly.

Det er avisen Dagens Industri, som skriver, at regeringen har givet politiet og den svenske udlændingestyrelse besked på at forberede afvisninger af op til 80.000 personer.

Ygeman har sagt, at chartrede fly kan blive anvendt til at transportere de afviste ud af Sverige, men at det kan tage adskillige år.

Over 163.000 søgte om asyl i Sverige i 2015.

Patrik Engström, som er chef for svensk politis nationale grænsesektion, siger, at politiet får behov for flere ressourcer.

- I dag arbejder omkring 1000 betjente i grænsepolitiet, de fleste arbejder med grænsekontrol og håndhævelse af udvisninger. Vi har nok brug for at fordoble det antal, siger Engström til TT.

Politiet har gjort opmærksom på ressourcekravet i et brev til regeringen.

Anders Ygeman erkender, at Sverige står over for en stor opgave med de mange udvisninger den kommende tid.

- Vi har en stor udfordring foran os. Vi har brug for at øge ressourcerne til det her, og vi må få et bedre myndighedsarbejde op at stå, siger han til Dagens Industri.

- De første skridt er de frivillige hjemsendelser, som vi skal skabe gode betingelser for. Men kan vi ikke klare det med frivillighed, må vi gøre brug af tvang, siger ministeren videre.

Han medgiver, at der er en "betydelig risiko" for, at store grupper vil gå under jorden som konsekvens af den svenske udmelding.

/ritzau/TT

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.