Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sverigedemokraterna er blevet meldt for bedrageri

Efter en omfattende kampagne, der skal afskrække flygtninge fra at komme til Sverige, er højrefløjspartiet Sverigedemokraterna blevet meldt til politiet for bedrageri.

Sverigedemokraternas partiformand, Jimmie Åkesson.
Sverigedemokraternas partiformand, Jimmie Åkesson.

Det højreorienterede og indvandrerkritiske parti Sverigedemokraterna er blevet meldt for bedrageri, skriver Aftonbladet.se.

Anmeldelsen kommer, efter det svenske parti, der ved det seneste valg fik 12,9 procent af de svenske stemmer, stod bag en kampagne på den græske ø Lesbos, som skal holde flygtninge og migranter væk fra Sverige.

Det har fået den svenske debattør Edward Tovi til at politianmelde partiet, som han mener, har brugt »beskidte tricks«, for bedrageri.

For ifølge debattøren har Sverigedemokraterna i deres kampagne malet et usandt billede af et Sverige i knæ og et Sverige, der ikke vil have flere flygtninge til landet.

»Derfor har jeg i dag, tirsdag, politianmeldt Sverigedemokraterna for bedrageri. De foregiver sig for at repræsentere hele den svenske befolkning. Denne kampagne viser endnu engang, at Sverigedemokraterna ingen respekt har for demokratiske værdier,« skriver Edward Tovi i en blog på Aftenpostens hjemmeside.

Debattøren, der erklærer sin støtte til det liberal-konservative svenske parti Moderaterna, forklarer også i bloggen, hvor Sverigedemokraterna netop har overtrådt reglerne om bedrageri:

»Sverigedemokraterna vildleder flygtninge med falske oplysninger om vores land. Det betyder, at hvis der kommer færre asylansøgere til Sverige, vil det kunne ses som en sejr for Sverigedemokraterna, men folk lider, mens de bliver afskrækket fra at søge asyl i Sverige.«

Det er ikke kun på den græske ø Lesbos, at kampagnen er blevet ført af Sverigedemokraterna. Det er også sket andre steder i Europa.

På sedler står der blandt andet, at Sverige hverken kan tilbyde dem penge, tag over hovedet eller et arbejde.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.