Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sverige regner med et dalende antal asylansøgere

Der bliver skruet ned for det ventede antal personer, der vil søge om asyl i Sverige i år og i 2018.

Øresundstoget fra Danmark til Sverige får besøg af svensk politi, der kontrollerer flygtningenes pas, på Hyllie station i Sverige d. 12. november 2015.
Øresundstoget fra Danmark til Sverige får besøg af svensk politi, der kontrollerer flygtningenes pas, på Hyllie station i Sverige d. 12. november 2015.

Køerne med mennesker, der søger om asyl ved Migrationsverkets skranker i Sverige, vil formentlig blive kortere end ventet.

I en ny prognose skruer den svenske udlændingestyrelse ned for antallet af asylansøgere i både 2017 og 2018 i forhold til tidligere forventninger.

Sverige regner nu med, at 34.700 mennesker vil søge om asyl i Sverige i løbet af 2017. Det er 2000 færre, end man regnede med i en prognose fra oktober sidste år.

Også i 2018 vil tallet dale i forhold til tidligere forventninger, lyder det i Migrationsverkets skøn.

Trods de lavere tal efterlyser Migrationsverket alligevel flere penge til at løfte opgaven med flygtningene.

I alt regner man med at mangle 1,3 milliarder svenske kroner i kassen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.