Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sverige kan blive mødested for topmøde mellem Trump og Kim Jong-un

Både Sverige og Schweiz har ifølge Washington Post tilbudt at være værter for topmøde mellem Trump og Kim.

Ingen forventer, at den amerikanske præsident vil rejse til Nordkorea, og Kim Jong-un vil næppe sætte sine ben på amerikansk jord. Sverige eller Schweiz er mulige alternativer, skriver Washington Post. Scanpix/-, Saul Loeb
Ingen forventer, at den amerikanske præsident vil rejse til Nordkorea, og Kim Jong-un vil næppe sætte sine ben på amerikansk jord. Sverige eller Schweiz er mulige alternativer, skriver Washington Post. Scanpix/-, Saul Loeb

Det er indtil videre uklart, hvor et varslet topmøde mellem præsident Donald Trump og den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, skal finde sted.

Sverige bliver nævnt som en mulighed sammen med Schweiz.

»Ingen forventer, at den amerikanske præsident vil rejse til Nordkorea, og Kim Jong-un vil næppe sætte sine ben på amerikansk jord. Sverige eller Schweiz er mulige alternativer,« skriver Washington Post.

Begge lande har ifølge den amerikanske avis tilbudt at være værter for topmødet. Det samme gælder Mongoliet.

Det er dog ikke givet, at Kim overhovedet vil forlade Nordkorea. Dette har han ikke gjort, siden han overtog magten efter faren Kim Jong-il, der døde i 2011.

»Hvis den nordkoreanske leder tager på en udlandsrejse, kan Sverige fremstå som den mest fristende mulighed,« skriver Washington Post.

Avisen påpeger, at Sverige i flere årtier har spillet en central rolle i Vestens diplomati over for det lukkede regime i Nordkorea - blandt andet ved udføre konsulære tjenester for USA og andre lande i Pyongyang.

Sverige har også bistået USA i forhandlinger, som har ført til løsladelser af amerikanere i nordkoreansk fangenskab.

Avisen Dagens Nyheter skrev fredag, at den nordkoreanske udenrigsminister, Ri Su-Yong, om kort tid besøger Sverige for at føre samtaler med landets udenrigsminister, Margot Wallström.

Nordkorea blev også drøftet, da den svenske statsminister, Stefan Löfven, for få dage siden besøgte Trump i Det Hvide Hus.

Det var torsdag, at Sydkorea kunne oplyse, at Nordkoreas leder har inviteret den amerikanske præsident til et møde senest i maj for at drøfte en løsning på den koreanske konflikt.

Den nordkoreanske leder siger ifølge sydkoreanske diplomater, at han er klar til at diskutere afvikling af atomvåben.

Men det fremgår ikke, hvad han kræver af USA til gengæld.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.