Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sverige forbereder masseudvisning af afviste asylsøgere

Op mod 80.000 mennesker, der får afslag på asyl i Sverige, skal udvises. Det forbereder regeringen sig på.

Stockholm: Sveriges politi og udlændingestyrelse skal forberede masseudvisning af op til 80.000 afviste asylansøgere.

Det siger indenrigsminister Anders Ygeman til flere svenske medier.

- Der kom 163.000, der søgte asyl i løbet af sidste år, og ikke alle kan blive. Udvisningerne kommer til at ske løbende, efter at Migrationsverket (Sveriges pendant til Udlændingestyrelsen, red.) og migrationsdomstolene har set på sagerne, siger han til nyhedsbureauet TT.

Regeringen har derfor givet Migrationsverket og politiet besked på at forberede masseudvisninger, skriver avisen Dagens Industri.

Af de 163.000 asylansøgere, forventer myndighederne, at cirka 45 procent får afslag på ansøgningen. De skal udvises.

- Jeg tror, at det kommer til at dreje sig om 60.000 personer, men det kan også blive op til 80.000, siger Anders Ygeman til Dagens Industri.

Regeringen er i dialog med politiet, Migrationsverket og andre relevante myndigheder om sagen, skriver TT.

Hvor meget udvisningerne kommer til at koste Sverige, kan indenrigsminister Anders Ygeman ikke svare på, men ifølge politiet er der brug for ekstra ressourcer, hvis masseudvisningerne skal kunne lade sig gøre.

Det siger Patrik Engström, der er chef for svensk politis nationale grænsesektion.

- I dag arbejder omkring 1000 betjente i grænsepolitiet, de fleste arbejder med grænsekontrol og håndhævelse af udvisninger. Vi har nok brug for at fordoble det antal, siger Engström til TT.

Politiet har gjort opmærksom på ressourcekravet i et brev til regeringen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.