Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sverige efter Nordkorea-møde: Nu er det op til Kim og Trump

- Vi er ikke naive og tror, at vi nu kan løse alt, siger svensk udenrigsminister efter møde med nordkoreaner.

Nordkoreas udenrigsminister, Ri Yong-ho, forlader Rosenbad i Stockholm efter et møde med statsminister Stefan Löfven. Reuters/Tt News Agency
Nordkoreas udenrigsminister, Ri Yong-ho, forlader Rosenbad i Stockholm efter et møde med statsminister Stefan Löfven. Reuters/Tt News Agency

Stockholm. - Vi er glade for at have haft dette møde, men vi er ikke naive.

Det er op til parterne at afgøre, hvilken vej der skal følges fremover, siger den svenske udenrigsminister, Margot Wallström, efter et møde i Stockholm med sin nordkoreanske kollega.

Mødet har fundet sted, mens USA og Nordkorea forbereder et møde i maj mellem præsidenterne Donald Trump og Kim Jong-un.

Men Wallström vil ikke svare på spørgsmål efter sit møde med Ri Yong-ho.

- Det er klart, at hele verden følger situationen på den koreanske halvø. Den er vigtig, sikkerhedsmæssigt er det af interesse for os alle.

- Lige nu behøves der dialog, og vi er glade for at have haft dette møde. Men vi er ikke naive og tror, at vi kan løse alle verdens problemer. Det er op til parterne nu at afgøre, hvilken vej der skal følges fremover, siger hun.

Ri landede torsdag i Stockholm, og han har ud over sit møde med Wallström truffet statsminister Stefan Löfven.

Formålet med møderne har været at skubbe på den seneste positive udvikling på den koreanske halvø. Nordkoreas leder har lagt op til, at han gerne vil drøfte en atomvåbenfri halvø med Trump.

Årsagen til, at Ri besøger Stockholm, er, at Sverige har en konsulær fuldmagt fra USA. Den amerikanske regering har ikke sin egen ambassade i Nordkorea og lader derfor den svenske ambassade i Pyongyang repræsentere amerikanske interesser.

/ritzau/TT

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.