Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Svensker går fri efter 13 års livstid til rekorderstatning

Kaj Linna har altid troet på, at han en dag ville blive frifundet for et drab i 2004. Han sad fængslet 13 år.

- For et minut siden var jeg livstidsfange. Det er jeg ikke længere, siger Kaj Linna til Dagens Nyheter. Han sad 13 år fængslet for drab og mishandling. Free/Colourbox
- For et minut siden var jeg livstidsfange. Det er jeg ikke længere, siger Kaj Linna til Dagens Nyheter. Han sad 13 år fængslet for drab og mishandling. Free/Colourbox

En svensker, som har afsonet en livstidsdom i 13 år, er ved landsretten i Sverige blevet frifundet for drab og grov mishandling.

»For et minut siden var jeg livstidsfange. Det er jeg ikke længere,« konstaterer Kaj Linna ifølge Dagens Nyheter på et pressemøde i Kalmar.

I foråret 2004 blev en 59-årig mand dræbt på en gård i Kalamark. Den dræbtes 57-årige bror blev groft mishandlet. Det var den forbrydelse, som Kaj Linna blev dømt for samme år.

Landsretten har konkluderet, at svenskeren på baggrund af de fremlagte beviser ikke kan dømmes for drabet.

En svensk juraprofessor, Mårten Schultz, har sagt, at Kaj Linna kan se frem til den største kompensation til dato for uretmæssig fængsling.

Den frifundne mand siger, at penge ikke kan kompensere for tiden i fængslet.

»Men det er naturligt, at det skal kompenseres på en måde,« siger han.

På et pressemøde i Kalmar siger Kaj Linna, at han hele tiden har været overbevist om, at han en dag ville blive frifundet.

Han har aldrig accepteret sin straf, og han har nægtet at arbejde i fængslet.

/ritzau/TT

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.