Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Svenske myndigheder frygter selvmord blandt asylbørn

Svenske myndigheder mødtes onsdag for at diskutere, hvordan man undgår selvmordsbølge blandt asylansøgere.

Stockholm. Frygten for en selvmordsbølge blandt unge asylansøgere fik onsdag de svenske myndigheder til at holde et krisemøde.

- De her børn er fra starten meget sårbare, når de kommer til Sverige.

- De bærer på nogle meget voldsomme minder, og så er det afgørende, at man får den rigtige støtte, siger Fredrik Malmberg, som arbejder for den svenske børneombudsmand.

Onsdag mødtes han med de svenske udlændinge- og socialmyndigheder samt helse- og omsorgstilsynet for at diskutere, hvad der kan gøres.

Baggrunden for krisemødet er netværk af socialarbejdere og pædagoger, der har advaret imod, at ensomme unge har planlagt gruppeselvmord på internettet, før de kommer til Sverige.

De har også advaret imod billeder og budskab på nettet, der opfordrer til selvmord.

Ifølge Ensamkommandes förbund, der tager sig af uledsagede asylansøgere, har flere afghanske drenge forsøgt at begå selvmord på det seneste.

I flere tilfælde er det lykkedes dem at gøre det.

I Danmark har der tidligere været lignende historier om traumatiserede asylansøgere.

Sidste år kunne Radio24syv fortælle, at 50 asylansøgere i 2015 forsøgte at begå selvmord eller havde selvmordstruende adfærd, mens de opholdte sig i danske asylcentre.

I syv tilfælde drejede det sig om uledsagede flygtninge under 18 år.

Dengang viste tallene, at næsten halvdelen af selvmordsforsøgene skete inden for de første seks måneder efter ankomsten til Danmark.

/ritzau/NTB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.