Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Svenske elever jagede ulv ud af skolegården

En ulv, der huserer i en by nordøst for Örebro i Sverige, skal have taget livet af en hund og en kat.

ARKIVFOTO.En ulv gik tirsdag morgen ind i en skolegård, men eleverne på skolen lod sig ikke skræmme og jagede den væk.
ARKIVFOTO.En ulv gik tirsdag morgen ind i en skolegård, men eleverne på skolen lod sig ikke skræmme og jagede den væk.

Svenske elever jagede tirsdag en ulv væk fra en skolegård i formiddagstimerne i Västmanland, skriver lokalavisen Bärgslagsbladet.

Ulven havde været nærgående over for flere personer i byen Kolsva, som ligger om godt 60 kilometer nordøst for Örebro. Den gik tirsdag morgen ind i en skolegård, men eleverne på skolen lod sig ikke skræmme.

»Eleverne skræmte ulven bort, og den flygtede. Siden har ingen set noget til den,« siger Gun-Marie Persson, som er en af Malmaskolans to rektorer.

Ifølge Bärgslagsbladet har skoleledelsen efter episoden sørget for, at der er flere voksne til stede i skolegården til at sørge for skoleelevernes sikkerhed, når de er ude i frikvartererne.

Ulven skal have taget livet af en hund og en kat i byen, og der er udstedt tilladelse til at skyde den.

I Norge meddelte Miljødirektoratet tirsdag, at en enkelt ulv står bag omkring en tredjedel af alle de registrerede rovvildtskader på får i Norge i år.

»Ulven har alene dræbt 225 får,« siger Miljødirektoratet.

I alt er 780 får blevet taget af rovdyr i år frem til den 1. august, viser den norske statistik.

Ulven, som alene har taget 225 får, huserede i området ved Hadeland/Toten. Det drejede sig om en ungulv, som havde krydset grænsen fra Sverige, og som har måttet bøde med livet.

/ritzau/NTB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.