Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Svensk regering overlever mistillidsvotum

Det er ikke lykkedes Sverigedemokraterna at vælte Sveriges statsminister med et mistillidsvotum.

Som ventet er et mistillidsvotum fremsat af Sverigedemokraterna mod Sveriges statsminister, Stefan Löfven, tirsdag blevet nedstemt. Og det er med et stort flertal.

Som de eneste stemte Sverigedemokraterna for, og det blev dermed forkastet med 133 stemmer imod og 45 stemmer for i Riksdagen i Stockholm. Det skriver flere svenske medier, heriblandt Svenska Dagbladet.

De fire tidligere regeringspartier i den borgerlige Alliansen havde på forhånd gjort det klart, at deres repræsentanter ikke ville stemme. Og mens Miljöpartiet, som sidder i en mindretalsregering sammen med Socialdemokraterna, stemte mod mistillidsforslaget, valgte Vänsterpartiet ikke at stemme.

Mistillidsvotummet blev stillet af Sverigedemokraterna, da Stefan Löfven med en overraskende aftale i december med den borgerlige opposition undgik nyvalg til marts.

Mistillidsafstemninger forekommer kun sjældent i Sverige, og før Sverigedemokraternas forslag har det ikke været stillet siden 2002. Dengang med Moderaterna som afsender mod den daværende socialdemokratiske statsminister Göran Persson. I lighed med Sverigedemokraterna tabte Moderaterna også dengang afstemningen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.