Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Svensk politiker beskyldt for sexchikane forlader sit parti

Den svenske politiker, der mandag blev anklaget for storstilet sexchikane, forlader sit parti.

En svensk politiker forlader sit parti efter anklager om sexchikane. Free/Colourbox
En svensk politiker forlader sit parti efter anklager om sexchikane. Free/Colourbox

København. Det medlem af det svenske parlament, der mandag blev anklaget for gentagne tilfælde af sexchikane, forlader sit parti og forlader parlamentet, når hans periode udløber, skriver Aftonbladet.

- Jeg vil forsætte med at arbejde politisk, og jeg er valgt perioden ud som medlem af Riksdagen. Jeg kommer dog ikke til at være kandidat ved næste valg.

- Jeg mener ikke, at jeg nogensinde har opført mig utilbørligt mod nogen, skriver politikeren til Aftonbladet.

Han parti, Miljöpartiet, mener, at han burde have forladt Riksdagen.

Dagens Nyheter skrev mandag, at mediet havde været i kontakt med omkring 20 medlemmer af partiet, både mænd og kvinder, der alle - uafhængigt af hinanden - kunne fortælle, hvordan manden har opført sig grænseoverskridende over for især unge kvinder.

De fortæller om seksuelle opfordringer og uønskede tilnærmelser fra mandens side.

Blandt andet skal han have givet intime komplimenter til kvinder, som har følt sig ubehageligt til mode på grund af det.

Manden er tidligere kommunalpolitiker i en stor svensk kommune og har ifølge flere af avisens kilder en "stærk forankring internt" i partiet.

Miljöpartiets partisekretær, Amanda Lind, oplyste mandag til Dagens Nyheter, at partiet er i gang med en intern undersøgelse af de påståede tilfælde af krænkelser og sexchikane.

Det er den såkaldte metoo-kampagne, der har bredt sig over hele verden via sociale medier, som har fået kvinderne til igen at stå frem med deres beskyldninger mod politikeren.

Kampagnen, hvor kvinder i titusindvis har fortalt om seksuelle krænkelser og overgreb, har givet genlyd helt ind i de svenske ministerkontorer.

Tidligere på måneden indkaldte to svenske ministre, ligestillingsminister Åsa Regnér (S) og justitsminister Morgan Johansson (S), generaldirektørerne fra politiet, anklagemyndigheden og domstolene for at diskutere seksuelle forbrydelser og krænkelser.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.