Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Svensk politi: Vi har fundet vores gerningsmand, men det er ikke slut endnu

De svenske myndigheder er så godt som sikre på, at de har fat på gerningsmanden bag det formodede terrorangreb i Stockholm, hvor en gerningsmand fredag eftermiddag kørte en lastbil ind i en menneskemængde og dræbte fire personer.

Sådan lyder det fra Dan Eliasson, chef for det svenske rigspoliti, på et pressemøde lørdag eftermiddag.

»Intet antyder, at vi skulle have fået fat på en forkert person. Tværtimod styrkes mistanken efterhånden, som efterforskningen skrider frem. Vi kan stadig ikke udelukke, at flere personer er indblandet,« siger rigspolitichef Dan Eliasson til pressemødet ifølge Ritzau.

Samtidig bekræfter han, at den anholdte er en 39-årig mand fra Uzbekistan, som det tidligere er kommet frem i de svenske medier.

Tidligere i dag kunne den svenske tv-station SVT berette, at der blev fundet en taske med sprængstoffer i lastbilen, der blev brugt til at udføre angrebet på Drottninggatan i det centrale Stockholm, inden den torperede indkøbscentret Åhléns. Det fortalte SVT lørdag på baggrund af flere politikilder. Ifølge mediet skulle der være tale om en hjemmelavet bombe, der ifølge SVTs kilder var placeret i en taske og aldrig blev detoneret.

På pressemødet bekræfter politiet, at der er blevet fundet en anordning i lastbilen, som »ikke hører hjemme der«, men det er for tidligt at sige, om der er tale om sprængstoffer, lyder det fra politiet.

»Vi har fundet en anordning i lastbilen, som ikke hører hjemme der,« siger Dan Eliasson og understreger, at det er for tidligt at sige mere om, hvad det præcist er, de har fundet.

Politiet ville ikke kommentere forlydender om, at den 39-årige mand fra Uzbekistan har udtrykt sympati for Islamisk Stat. Men det kom samtidig frem, at manden var kendt af den svenske efterretningstjeneste Säpo.

»Efterretningstjenesten har haft oplysninger om ham af marginal karakter,« siger Rigspolitichefen, Dan Eliasson, ifølge DR.

I en pressemeddelelse fra den svenske pendant til PET, sikkerhedstjenesten Säpo, lyder lignende toner:

»Efterforskningsarbejdet har indtil videre vist, at den anholdte mand ikke optræder i nogen af Sikkerhedspolitiets aktuelle sager. Men han er en person, som tidligere har optrådt i vores strøm af efterretninger. Det var tale om enkelte oplysninger, som Sikkerhedspolitiet fik forrige år,« skriver efterretningstjenesten.

»Skkerhedspolitiet fulgte op og arbejdede med dem (oplysningerne, red.), men der kunne ikke findes belæg for oplysningerne.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.