Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Svensk politi øger bemanding i forstad efter skud og optøjer

Ingen er blevet pågrebet efter optøjer og angreb på politifolk mandag aften i Stockholm-forstaden Rinkeby.

Stockholm. Svensk politi har forstærket bemandingen i den forstad til Stockholm, som mandag aften dannede rammen for voldsomme optøjer.

Grupper af unge beboere i forstaden Rinkeby gik ad flere omgange til angreb på politifolk efter en anholdelse tidligere på aftenen. Det er ikke lykkedes politiet at pågribe nogle af uromagerne.

- Vi bestræber os blandt andet på at have flere synlige politifolk. Det gør det vanskeligere at sælge narkotika der, siger Niclas Andersson, områdechef for lokalpolitiet i Rinkeby.

Optøjerne begyndte ved den lokale togstation i Rinkeby ved 20-tiden mandag, da politiet foretog en anholdelse. Patruljen bestod af tre betjente.

En gruppe unge begyndte at bombardere patruljen med sten. Da forstærkninger kom til, blev de også angrebet af stenkastende unge, og politiet måtte trække sig tilbage.

Et par timer senere gik det løs igen. Under optøjerne blev der stukket ild på en halv snes biler, og butikker blev plyndret.

En betjent følte sig så trængt, at han affyrede et skud mod en stenkaster, men kuglen ramte ikke personen.

Hovedparten af beboerne i Rinkeby er indvandrere eller efterkommere af immigranter. Forstaden har før været plaget af uroligheder.

Tirsdag var mange af indbyggerne skræmte over mandagens uroligheder.

- Det er ikke okay, det som sker. Det er skræmmende, og man bliver bange. Hvor er deres forældre henne, siger en kvinde om de unge drenge, der deltog i optøjerne.

- Jeg har selv børn. Jeg ved, hvad problemet er. De unge har brug for hjælp. De må fuldføre skolen og begynde at arbejde, siger kvinden, der ønsker at være anonym.

/ritzau/TT

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.