Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Svensk kystvagt styrkes efter frygt for flygtningebåde

Efter indførelsen af ID-kontrol er den svenske kystvagt begyndt at patruljere i døgndrift i Øresund.

Malmø: Kystvagten i Sverige har øget sin bemanding, efter at Sverige har indført id-kontrol, mens Danmark mandag påbegyndte sin midlertidige grænsekontrol.

Det skriver Sydsvenskan.

- Vi har strammet op på antallet af vagter, især om natten, siger Jan Christoffersson, der driftsleder på kystvagtens sydvestlige central, til avisen.

Foruden både hjælper flyvemaskiner også med til at overvåge de svenske kystområder.

Det er den svenske kystvagt, der har ansvaret for at beskytte den svenske søgrænse. Dog er det politiet, der har ansvaret for hele den svenske grænsekontrol. Den svenske kystvagt bistår desuden politiet på land i Helsingør og Göteborg, skriver Sydsvenskan.

Jan Christoffersen siger til avisen, at der for nuværende ikke er tegn på, at Øresund fyldes af flygtningebåde, men han medgiver, at risikoen er blevet øget med de seneste dages begivenheder.

- Hvis du ikke har de rigtige papirer og stadig vil til Sverige, er det klart, at risikoen stiger, lyder det.

Hvis kystvagten fanger en båd med flygtninge, vil personerne på en sikker måde blive ført videre til Sverige, hvor de herefter vil blive videregivet til politiet og med den svenske pendant til Udlændingestyrelsen, Migrationsverket.

Jan Christoffersen fortæller, at folk, der står bag eventuelle bådture, er skyldige i menneskesmugling.

Han kan over for Sydsvenskan ikke give et bud på, hvor længe den skærpede overvågning vil stå på.

- Det er i sidste ende en politisk beslutning. Vi vil bare se, hvor længe politiet har brug for ekstra hjælp, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.