Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Svensk asylcenter frygter flygtningebørn tvinges til prostitution

Asylcenteret Aleris i Rosengården er et center for uledsagede unge. Personalet frygter, at børnene bliver tvunget til prostitution. Manden på billedet er ikke involveret i sagen.
Asylcenteret Aleris i Rosengården er et center for uledsagede unge. Personalet frygter, at børnene bliver tvunget til prostitution. Manden på billedet er ikke involveret i sagen.

Personalet på asylcenteret Aleris i Malmø frygter ifølge avisen Sydsvenskan, at flygtningebørn - både piger og drenge - bliver tvunget til prostitution.

Projektleder på asylcenteret fortæller til avisen, at personalet sidste efterår opdagede et system. Flere børn blev mødt og tilbageholdt af ukendte mennesker, allerede da de ankom på hovedbanegården i Malmø. De fremmede forsynede børnene med mobiltelefoner, som de tog med til asylcenteret.

Ifølge asylcenteret var det sådan kunderne fik kontakt til børnene, der efter et opkald forsvandt flere timer ad gangen for så at vende tilbage med penge eller nyt tøj.

Politiet har ikke nok ressourcer

Asylcenterets ansatte ved ikke, hvem der står bag, men flere gange har de set ældre mennesker tage kontakt til børnene uden for centeret.

»I nogle tilfælde konfronterede vi dem, men de kom bare med dårlige bortforklaringer,« siger projektleder Kristina Rosén til Sydsvenskan.

Politiet har endnu ikke efterforsket sagen, da de efter eget udsagn mangler personale. Asylcenteret arbejder derimod sammen med Malmøs supportteam mod prostitution og menneskehandel for at beskytte børnene. Halvdelen af de femten børn er blevet flyttet til krisecentre.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.