Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Svage tegn på bevidsthed hos prins i koma

Den hollandske kongefamilie oplyser mandag, at den hollandske prins Johan Friso har vist små tegn på bevidsthed.

Prins Johan Friso fotograferet i Østrig i 2011.
Prins Johan Friso fotograferet i Østrig i 2011.

Den hollandske prins Friso, der har ligget i koma i månedsvis siden en skiulykke, viser svage tegn på bevidsthed. Det oplyser det hollandske kongehus på sin hjemmeside.

Den hollandske prins har været i koma, siden han blev begravet i en lavine under en skiferie i februar. Den 44-årige prins løb off-pist i nærheden af Lech i de østrigske alper, da hen blev fanget i en lavine i 25 minutter, før han blev trukket bevidstløs ud. Hans hjerne led i den forbindelse under stor iltmangel, hvilket gav ham hjertestop i 50 minutter.

Lægerne siger, at han har lidt alvorlig hjerneskade og måske aldrig vågner igen. For nylig har han dog vist lejlighedsvise tegn på bevidsthed, meddeler den kongelige familie, der dog ikke giver nogen detaljer om, hvad det dækker over. Hoffet tilføjer desuden, at prognosen forsat er meget usikker.

I meddelelsen takker prinsens kone, prinsesse Mabel, desuden medierne for deres tilbageholdenhed efter ulykken og beder dem om fortsat om at respektere familiens privatliv. Desuden takker prinsessen for de mange sympati-erklæringer, som den hollandske befolkning har sendt til kongefamilien.

- Dette er den mest udfordrende periode i mit liv. Min kærlighed til Friso, støtten fra familie og venner og de mange tegn på medfølelse giver mig styrke i disse svære tider, udtaler prinsessen.

Da prins Friso i 2003 bad om lov til at gifte sig med Mabel Wisse Smit, offentliggjorde de hollandske medier ifølge Reuters detaljer om hendes forhold til gangsteren Klaas Bruinsma, der blev skudt og dræbt i 1991 foran Amsterdam Hilton hotel. Efter afsløringerne besluttede parret ikke at få officiel tilladelse til deres ægteskab og prinsen opgav sin ret til den hollandske trone. Parret boede til dagligt i London med deres to døtre, og det er også her, prins Friso er indlagt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.