Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Svækket Argentina skaffer megabeløb og øjner lysere tider

For første gang i 14 år har Argentina solgt statsobligationer, og interessen for at låne landet penge er stor.

Buenos Aires: For første gang siden statsbankerotten i 2002 udstedte Argentina tirsdag statsobligationer til salg på det internationale marked.

Interessen for at sikre sig obligationerne var enorm. Det store sydamerikanske land med den vaklende økonomi solgte gældsbeviser for hele 16,5 milliarder dollar, hvilket svarer til 108 milliarder kroner.

De fleste af pengene, som nu havner i den argentinske statskasse, kommer til at gå til at rydde op i det finansielle kaos, der opstod i kølvandet på bankerotten for 14 år siden.

Argentinas nye præsident, Mauricio Macri, håber, at landet ved at få lukket dette smertefulde kapitel i landets historie kan nedbringe de store låneomkostninger, som landet har haft siden, fordi de internationale lånemarkeder ikke har haft meget tillid til Argentina.

Desuden håber han, at udenlandske investorer igen vil kaste penge efter Latinamerikas tredjestørste økonomi.

Og noget tyder på, at hans håb kan blive til virkelighed: Ved tirsdagens salg af statsobligationer var der ifølge finansminister Alfonso Prat-Gay interesse for at købe obligationer for 68,6 milliarder dollar svarende til svimlende 450 milliarder kroner.

- Vi kunne have udstedt dobbelt så mange obligationer, siger Alfonso Prat-Gay.

Når Argentina på fredag modtager de mange milliarder, vil landet øjeblikkeligt betale 9,3 milliarder dollar af dem tilbage til nogle af de kreditorer, det for nylig indgik forlig med.

Mauricio Macri vandt sidste år præsidentvalget i Argentina på løfter om at åbne landets stagnerende økonomi mod verden. Han argumenterede blandt andet for at indgå forlig med nogle af landets store kreditorer. Noget som hans forgænger, Cristina Kirchner, afviste gennem flere år.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.