Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Superstormen indvirker på valget

Sandy har gjort det vanskeligt for mange tusinde newyorkere at stemme til tirsdagens præsidentvalg. Nogle kan e-mail-stemme.

143.000 vælgere i New York skal omregistreres og må skifte valgsted, blandt andet fordi adskille valgsteder i New Yorks hårdest ramte kvarterer er blevet gjort ubrugelige.
143.000 vælgere i New York skal omregistreres og må skifte valgsted, blandt andet fordi adskille valgsteder i New Yorks hårdest ramte kvarterer er blevet gjort ubrugelige.

USA: Superstormen Sandy kommer til at influere på tirsdagens amerikanske præsidentvalg, skriver flere internationale nyhedsmedier.

TV-selskabet NBC har sammen med avisen Wall Street Journal foretaget en meningsmåling af, hvordan vælgerne mener, at præsident Obama har håndteret situationen omkring Sandy.

Resultatet er, at 65 procent af respondenterne mener, at Obama har gjort det godt, mens kun 15 procent mener det modsatte,

Til gengæld stiger bekymringen for, at stormens ødelæggelser vil betyde, at der er vælgere, som ikke får mulighed for at stemme. Enten fordi de er blevet hjemløse, eller fordi de ikke kan nå frem til stemmelokalerne.

Det betyder ifølge Reuters, at myndighederne har besluttet, at 143.000 vælgere skal omregistreres og må skifte valgsted, blandt andet fordi adskille valgsteder i New Yorks hårdest ramte kvarterer er blevet gjort ubrugelige.

New Yorks borgmester Michael Bloomberg understreger vigtigheden af, at de valgtilforordnede er orienteret om ændringerne.

- Der har desværre tidligere været eksempler på, at de ikke har været tilstrækkeligt orienteret om ændringer, siger borgmesteren.

Et andet problem tårner sig op i delstaten New Jersey, hvor omkring en million husholdninger er uden elektricitet og varme. Blandt dem er statens guvernør Chris Christie, som dels opfordrede afstemningsstederne til at holde længere åbent i weekenden, så vælgerne kunne stemme forud, og dels har han givet tilladelse til, at vælgere, der er forhindret i at nå frem til et valgsted, kan stemme via e-mail eller fax, oplyser CNN.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.