Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Superman redder migrant fra hvid arbejdsløs i ny tegneserie

I en ny udgave af den populære tegneserie går en arbejdsløs amerikaner til angreb på en migrantarbejder.

Den populære helt Superman kæmper i et nyt tegneseriealbum mod en arbejdsløs amerikaner, der vil slå en migrant ihjel. Free/Thefoxx2/public Domain/wikimediacommons/arkiv
Den populære helt Superman kæmper i et nyt tegneseriealbum mod en arbejdsløs amerikaner, der vil slå en migrant ihjel. Free/Thefoxx2/public Domain/wikimediacommons/arkiv

Det er ikke længere kun superskurke fra det ydre rum eller onde, geniale milliardærer, som superhelten Superman skal håndtere.

I et nyt album i serien om Superman er det en arbejdsløs fabriksarbejder, der får superheltens opmærksomhed, da den arbejdsløse amerikaner vil dræbe en migrant, der har taget hans job.

Med en pistol i hånden truer han kvinder, der bærer tørklæde, og raser mod latinamerikanske arbejdere, som han beskylder for at stjæle hans job.

»I arbejder billigt, og I taler ikke engelsk, så I kan bede om mere i løn eller svare tilbage. I har kostet mig mit job! Mit levebrød! Det skal I betale for, råber skurken, mens han åbner ild.«

Men Superman redder dagen, da han lægger sig imellem skurken og migranterne, og kugleregnen preller af på »Manden af Stål«.

»Du er den eneste, der er ansvarlig for mørket i din sjæl,« siger Superman til skurken.

Passagen er en kommentar til de voldelige protester, der for nylig har ramt USA.

I august blev en 32-årig kvinde kørt over og dræbt af en formodet nazisympatisør. Det skete, efter at en demonstration blandt højreekstremistiske i Charlottesville, Virginia, havde udviklet sig til voldelige sammenstød.

Det er ikke unormalt, at amerikanske tegneserier viser tydelige politiske standpunkter eller tager en aktuel debat op i sine udgivelser.

Marvel Comics udgav eksempelvis en ny version af Spiderman i 2011, hvor hovedpersonen var halvt sort og halvt latinamerikansk.

I 2016 lancerede DC Comics, der udgiver Superman, en miniserie med navnet "Superman: En udlænding i Amerika".

I serien kæmper Superman, der bliver tvunget til at forlade sit hjem på planeten Krypton, som er dømt til undergang, med at forene sine rødder og sin kultur fra en anden planet med sit liv på Jorden.

Skaberne af Superman, Jerry Siegel og Joe Shuster, var begge jøder med europæiske rødder. Supermans historie er baseret på europæiske migranter, der i 1930'erne søgte et fredeligt liv i USA.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.