Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Superhelt på vej ud af skabet

En populær superhelt springer snart ud som homoseksuel, og det har fået kristne mødre i USA til at gå på barrikaderne.

Tegneseriehelten Green Lantern - på dansk Grønne Lygte - springer på onsdag ud som homoseksuel. Her ses det seneste nummer af Marvels tegneserie X-Men, hvor superhelten Northstar bliver gift med sin faste kæreste gennem mange år Kyle Jinadu.
Tegneseriehelten Green Lantern - på dansk Grønne Lygte - springer på onsdag ud som homoseksuel. Her ses det seneste nummer af Marvels tegneserie X-Men, hvor superhelten Northstar bliver gift med sin faste kæreste gennem mange år Kyle Jinadu.

Bliver Batman og Robins forhold snart mere end kollegialt? Skal Ryan Reynolds forberede sig på kærlighedsscener med en person af sit eget køn i rollen som Grønne Lygte? Er den yppige Amazon-prinsesse Wonder Woman kun interesseret i andre amazoner?

Spekulationer har der været nok af siden tegneserieudgiveren DC Comics til et tegneserie-træf i London afslørede, at én af deres berømte og veletablerede, heteroseksuelle (troede vi) superhelte ville springe ud som homoseksuel.

Planerne om en ny seksuel orientering for én af de elskede superhelte har fået den konservative og kristne mødregruppe i USA, One Million Moms, helt op i det røde felt.

- Det er latterligt. Kan man forestille sig små drenge sige "Jeg vil have en drenge-kæreste eller en mand ligesom i X-men"? Disse firmaer (tegneserieudgiverne, red.) hjernevasker børn til at tro, at homoseksualitet er normalt og ønskværdigt. Vi kristne ved, at homoseksualitet er en synd, siger en talsmand for organisationen ifølge The Guardian.

One Million Moms har tidligere forsøgt at få forbudt en anden tegneserie, hvor to karakterer af samme køn blev gift med hinanden. Det lykkedes ikke, og pågældende tegneserie blev lynhurtigt udsolgt.

Første homoægteskab

DC Comics er ikke den eneste tegneserieudgiver, hvor homoseksuelle tegneseriefigurer er dukket op. I et nyligt nummer af Marvel-tegneserien X-Men frier én af de mandlige mutant-helte, Northstar, til sin kæreste af samme køn gennem mange år, og således blev to personer af samme køn gift i det seneste tegneseriehæfte om mutant-heltene.

Ansvarshavende chefredaktør hos Marvel Axel Alonso udtalte i forbindelse med udgivelsen af det meget omtalte tegneseriehæfte, at Marvel er stolte af at udgive tegneserier, der viser alle aspekter af det omkringliggende samfund, og at den seneste debat om homoseksuelle vielser i USA kun gør udgivelsen af hæftet endnu mere relevant.

I Batman-universet findes allerede en anden homoseksuel superhelt nemlig den rødhårede Batwoman, og flere af heltene i DC Comics mini-tegneserie Watchmen er homoseksuelle.

Forfatteren bag Batman, Grant Morrison, sagde i april til Playboy, at Batman har mange homo-erotiske træk. Blandt andet at han aldrig virker særligt interesseret i de kvinder klædt i fetish-kostumer, der jagter ham, og at han hellere vil hænge ud sammen med sin butler og sit unge sidekick, Robin. Men om, det er Batman, der nu springer ud, må tiden vise.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.