Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sultkatastrofe lurer i Haiti

1,5 millioner indbyggere i Haiti risikerer at sulte i det nye år, hvis ikke omverdenen griber ind. Naturkatastrofe på naturkatastrofe har ramt det i forvejen hårdt plagede land i løbet af 2012.

HAITI: Haiti risikerer at blive kastet ud i en alvorlig fødevarekrise, hvis ikke udlandet hjælper det hårdtprøvede caribiske land, skriver BBC.

Ifølge FNs Fødevareprogram vil op mod 1,5 millioner mennesker komme til at mangle mad i 2013 - fødevaremanglen kan delvist tilskrives orkanen Sandy, som raserede i sidste måned, hvor mindst 54 personer mistede livet. Men landet har også været ramt af flere andre naturkatastrofer.

Store dele af det nordlige Haiti blev eksempelvis ramt af en alvorlig tørke tidligere på året og efterfølgende satte den tropiske storm Isaac ind og medførte omfattende skader i august. Herefter fulgte to måneder med enorme regnmængder, og ramte Sandy landet 23. oktober.

Oveni de mange naturkatastrofer kæmper det fattige land stadig for at komme ovenpå efter det altødelæggende jordskælv, som ramte det i januar 2010.

Sandy har efterladt 21.000 mennesker hjemløse, og samtidig er op mod 70 procent af den sydlige del af landets afgrøder som majs og bananer blevet ødelagt under de efterfølgende regnmasser.

Haitis regering og FN appellerer derfor til, at omverdenen sender 39 millioner dollar (cirka 230 millioner kroner) i økonomisk hjælp til landet, som har brug for ekstraordinær nødhjælp, skriver BBC.TV-stationen har talt med indbyggeren Rochenel Cineus, der er far til tre, og som bor i et af de områder, der er blevet oversvømmet efter Sandys hærgen. Han har boet på gaden med sin familie i flere dage.

- Vi havde faktisk ingenting. Og nu har vi mistet alt, fortæller han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.