Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Studerende dræbt midt i eksamen

Ingen har endnu taget ansvaret for terrorhandlingen ved syrisk universitet.

Eksplosionen ved universitetet i Aleppo har indtil videre kostet 82 studerende livet og sårede 162 andre.
Eksplosionen ved universitetet i Aleppo har indtil videre kostet 82 studerende livet og sårede 162 andre.

SYRIEN: 82 mennesker mistede tirsdag livet, da to store eksplosioner rystede et universitet i den syriske storby Aleppo, har FNs Syrien-udsending oplyst til Sikkerhedsrådet.

- En fej terrorhandling ramte de studerende ved Aleppo Universitet, mens de var i gang med deres eksaminer. Denne handling dræbte 82 studerende og sårede 162 andre studerende, sagde Bashar Ja’afar ifølge Reuters.

Dødstallet er steget flere gange i løbet af tirsdagen, efter at syrisk stats-TV som det første medie kunne berette om voldsomme eksplosioner ved universitetet. Det var muligvis et missil, der slog ned, men det er endnu uklart, hvem afsenderen er.

Tilhængere af Syriens præsident Bashar al-Assad anklager syriske oprørsgrupper for at stå bag, mens oprørerne hævder, at det var et fly fra regeringshæren, der affyrede missiler mod universitetet. Det ligger i et regeringskontrolleret område, men har længe været kendt som et arnested for oprøret mod præsident Bashar al-Assads regime.

52 lande, heriblandt Danmark, opfordrede mandag FNs Sikkerhedsråd til at lade Den Internationale Straffedomstol (ICC) retsforfølge de syriske krigsforbrydere for deres ugerninger begået under den 22 måneder lange konflikt, hvor 60.000 mennesker ifølge FN har mistet livet. Men Rusland - der har vetoret i Sikkerhedsrådet, og som er Assads allierede - blokerede som ventet initiativet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.