Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Strauss-Kahn undgår anklager om gruppevoldtægt

Den franske anklagemyndighed mener ikke, at der er grundlag for at lægge sag an mod eks-politikeren Dominique Strauss-Kahn i en sag om amerikansk gruppevoldtægt.

En ung kvinde har besluttet at trække sine anklager mod 63-årige Strauss-Kahn tilbage, og i en udtalelse oplyser anklagemyndigheden, at man på den baggrund lægger sagen på hylden.
En ung kvinde har besluttet at trække sine anklager mod 63-årige Strauss-Kahn tilbage, og i en udtalelse oplyser anklagemyndigheden, at man på den baggrund lægger sagen på hylden.

Den tidligere chef for Den Internationale Valutafond (IMF), Dominique Strauss-Kahn, er blevet en juridisk sag lettere. Den franske anklagemyndighed har nemlig droppet efterforskningen i sagen om, hvorvidt han har deltaget i en gruppevoldtægt i Washington i USA eller ej. Det skriver Reuters.

En ung kvinde har besluttet at trække sine anklager mod 63-årige Strauss-Kahn tilbage, og i en udtalelse oplyser anklagemyndigheden, at man på den baggrund lægger sagen på hylden. En delvis sejr, lyder det fra forsvarsadvokaterne.

- Det er en almindelig, fornuftig beslutning. Men kampen fortsætter, siger Richard Malka, advokat for den tidligere IMF-chef, til fransk TV.

Indtil sidste forår var Strauss-Kahn en seriøs udfordrer til den franske præsidentpost, men med beskyldninger fra en stuepige i New York om voldtægt ramlede den politiske karriere på jorden med et brag. Sagen mod eks-politikeren faldt fra hinanden, fordi stuepigen viste sig at være utroværdig. Hun har nu i stedet lagt en civil sag an mod ham, og det er ikke eneste hovedpine, han er udfordret af.

I marts blev han tilbageholdt i en sag, hvor myndighederne var ved at optrevle en mistænkt prostitutionsring i den franske by Lille. I timevis måtte Strauss-Kahn svare på spørgsmål fra flere dommere bag lukkede døre, og om han er eller har været medvirkende til rufferi, efterforsker politiet fortsat.

Tilbage i marts sagde forsvareren uden for retten i Lille, at hans klient er uskyldig.

- Han har udtrykkeligt erklæret, at han ikke er skyldig i nogle af disse handlinger og har navnligt ikke haft den fjerneste idé om, at nogle kvinder, han har mødt, var prostituerede, lød det fra advokaten.

- At have forbindelse til en eskortpige er ikke en forbrydelse, det er et spørgsmål om privat adfærd, hvilket er helt lovligt blandt voksne, blev der tilføjet.

Politiet undersøger prostitutionsringen, som angiveligt er organiseret af Strauss-Kahns forretningsforbindelser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.