Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Strauss-Kahn: Sarkozy lagde sexfælde i USA

Den detroniserede Dominique Strauss-Kahn beskylder Frankrigs præsident Sarkozy for at orkestrere sexskandalen i New York.

Politiske fjender med tætte forbindelser til Frankrigs præsident Nicolas Sarkozy og det regerende UMP-parti lagde en nøje gennemtænkt fælde, da den afsatte direktør for Den Internationale Valutafond, Dominique Strauss-Kahn sidste år blev taget med bukserne nede i en meget omtalt sexskandalesag i New York.

Trods den umættelige appetit på at finde nye detailler i sagen har Dominique Strauss-Kahn ikke tænkt sig at lægge låg på den. Han siger til det britiske dagblad, The Guardian, at den kolossale omtale efter hans møde med en stuepige i præsidentsuiten på Sofitel og den efterfølgende fængsling for påstået voldtægt, var udtænkt af hans politiske modstandere.

Telefonen blev aflyttet

Den 63-årige Strauss-Kahn, som mistede sit job i skandalens kølvand, tror ikke, at selve affæren med Nafissatou Diallo var et komplot. Derimod ser han klare tegn på, at hans politiske modstandere straks efter begivenhederne 14. maj fik sagen blæst stort op over hele verden.

Han mener, at den franske efterretningstjeneste satte ham under overvågning i ugerne, før han blev arresteret, og han anklager folk tæt på Sarkozy for at aflytte hans telefonsamtaler og for at sikre sig, at stuepigen gik til politiet, så den internationale skandale kunne rulle.

»Måske var jeg politisk naiv, men jeg troede simpelt hen ikke på, at de ville gå så langt. Jeg troede ikke, at de kunne finde noget, som kunne stoppe mig,« siger han til avisen.

Ud af opløbet som ny præsident

Dominique Strauss-Kahn, der var minister i François Mitterrands og Lionel Jospins regeringer, tabte med sit job også muligheden for at blive det franske socialistpartis præsidentkandidat ved det igangværende præsidentvalg. Han stillede også op for fem år siden men tabte til Ségolène Royal.

Anklagerne kommer i forbindelse med Guardian-journalisten Edward Jay Epsteins bog om skandalen. Den udkommer på mandag og rammer på et yderst delikat tidspunkt lige ned i den franske valgkamp. Her ser Nicolas Sarkozy ud til at blive slået hjem i anden valgrunde af sin socialistiske modstander, François Hollande.

Strauss-Kahn var direktør for IMF siden 2007 og blev afløst af landsmanden Christine Lagarde, der indtil sidste år var finansminister i Frankrig.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.