Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Strauss-Kahn kræver seks millioner af stuepige

Den tidligere IMF-chef, Dominque Strauss-Kahn, kræver erstatning af den stuepige, som anmeldte ham for voldtægt.

Den detroniserede Dominique Strauss-Kahn har tidligere beskyldt Frankrigs tidligere præsident Sarkozy for at orkestrere sexskandalen i New York.
Den detroniserede Dominique Strauss-Kahn har tidligere beskyldt Frankrigs tidligere præsident Sarkozy for at orkestrere sexskandalen i New York.

Dominique Strauss-Kahn svarer nu igen og sagsøger stuepigen Nafissatou Diallo, som anmeldte ham for voldtægt, for en million dollars, svarende til næsten seks millioner kroner. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Strauss-Kahn afleverede søgsmålet mandag. Det var – meget symbolsk – dels på årsdagen for, at sagen rullede, dels dagen før hans partifælle, Francois Hollande, blev indsat som Frankrigs præsident.

Før sexsagen på hotellet i suiten på Hotel Sofitel i New York fældede ham, stod Strauss-Kahn til at blive nomineret som det franske socialistpartis præsidentkandidat. Sagen kostede ham også jobbet som chef for Den Internationale Valutafond (IMF).

Kræver millioner af stuepige

Anklagemyndigheden i New York opgav straffesagen mod Strauss-Kahn, fordi der blev rejst stærk tvivl om stuepigen Nafissatu Diallos forklaringer. Hun anlagde i stedet for et civilt søgsmål mod Strauss-Kahn mod krav om erstatning for de angivelige seksuelle forulempelser. Strauss-Kahns advokat prøvede at få den civile sag stoppet med den begrundelse, at Strauss-Kahn havde diplomatisk immunitet, men det har retten afvist, og sagen kører videre i New York. Advokaten har dog bebudet, at stuepigen ikke får en krone ud af det søgsmål.

Strauss-Kahn vil til gengæld have penge af hende. Han afviser alle Diallos anklager og beskylder hende for bevidst at have rejst de falske anklager mod ham.

I søgsmålet hævder han, at Diallo og ham var enige om at have sex på hotellet, og at der hverken var tale om vold eller tvang. Strauss-Kahn kræver derfor erstatning for både uberettiget fængsling og senere husarrest samt for at have mistet sit job som chef for IMF som følge af sagen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.