Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stort gennembrud: Nyt antibiotikum fundet

Videnskabsmænd hylder nyt antibiotikum som en mulig »gamechanger« i kampen mod antibiotika-resistens.

USA: En gruppe forskere fra et universitet i Boston, USA, har for første gang i 30 år fundet en ny type antibiotikum. Det har fået navnet Teixobactin, skriver The Telegraph.

Det kan være et gennembrud i kampen mod den stigende resistens over for de lægemidler, der i øjeblikket er til rådighed. Både fordi, det er et nyt antibiotikum, men ikke mindst på grund af måden det er fundet på, som måske kan bane vejen for en hel ny generation af antibiotika.»Teixobactin viser, hvordan vi kan bruge en ny strategi og udvikle forbindelser, som bakterier ikke er resistente overfor,« fortæller professor Kim Lewis, der er direktør for Antimicrobial Discovery Centre, til The Telegraph.Forskerne har fundet frem til Teixobactin ved at bruge en elektronisk chip til at gro mikrober i jorden og derefter isolere deres antibiotiske kemiske forbindelser. De opdagede, at en forbindelse, Teixobactin, var meget effektiv mod almindelige bakterielle infektioner. De håber nu, at mange flere antibiotika kan opdages via samme metode.

Det nye antibiotikum kan behandle mange almindelige bakterielle infektioner såsom tuberkulose og sepsis, og det kan være til rådighed for sundhedsverdenen inden for fem år.

Forskerholdet mener ikke, bakterier kan blive resistente overfor det nye antibiotikum de næste 30 år.

Test på mus har allerede vist, at Teixobactin virker godt mod infektioner, uden at der kommer bivirkninger. Forskerholdet er nu ved at opskalere koncentrationen, så det kan testes på mennesker.

Det første antibiotikum penicillin blev opdaget ad Alexander Fleming i 1928, og siden er mere end 100 forbindelser fundet, men ingen ny gruppe siden 1987.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.