Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stort flertal stemmer for at sende Rousseff for rigsret

Brasiliens omstridte præsident er dermed et skridt nærmere på at blive sendt ud i det politiske mørke.

Brasiliens præsident rykkede natten til søndag et skridt videre mod afslutningen af sit politiske liv, da et flertal i parlamentets underhus, som ventet, stemte for en rigsretssag mod hende og dermed sendte bolden videre til senatet. Billedet er fra en demonstration mod præsidenten forud for afstemningen.
Brasiliens præsident rykkede natten til søndag et skridt videre mod afslutningen af sit politiske liv, da et flertal i parlamentets underhus, som ventet, stemte for en rigsretssag mod hende og dermed sendte bolden videre til senatet. Billedet er fra en demonstration mod præsidenten forud for afstemningen.

Brasilia: Et stort flertal af medlemmerne i underhuset i Brasilien har søndag stemt for, at landets præsident, Dilma Rousseff, skal stilles for en rigsret.

Det var påkrævet, at mindst 342 af underhusets medlemmer skulle stemme for svarende til to tredjedele af de 513 medlemmer.

Den milepæl blev nået efter flere timers afstemning søndag aften, og da de 342 stemmer blev nået, havde kun 127 stemt imod.

Det fik adskillige medlemmer af underhuset til at bryde ud i jubel ifølge The Guardian. Men ikke alle er glade.

- Vi tabte, fordi kupmagerne var stærkere, siger partiformand Jose Guimaraes til journalister ifølge Reuters.

Dermed sendes sagen nu videre til senatet, der er overhuset i den brasilianske kongres.

Jose Guimaraes understreger, at partiet fortsat vil arbejde for at forhindre en rigsretssag.

- Kampen fortsætter nu på gaden og i senatet, siger han til journalister ifølge Reuters.

Guimaraes henviser til, at tusindvis af demonstranter står bag præsidenten. På den anden side står dog også tusindvis af mennesker, der er utilfredse med Rousseff.

Hvis et simpelt flertal blandt de 81 senatsmedlemmer stemmer for en rigsretssag mod Rousseff, vil hun øjeblikkeligt blive suspenderet fra præsidentposten, som hun har bestridt siden 2010.

Præsidentens stabschef, Jaques Wagner, siger ifølge Reuters, at han er overbevist om, at senatet ikke vil sende den 68-årige Dilma Rousseff for en rigsret.

Den venstreorienterede Rousseff skal ifølge hendes kritikere - og nu altså et flertal i underhuset - stilles for en rigsret for blandt andet at have manipuleret med regeringens budget i forbindelse med valgkampen i 2014.

Hun afviser ikke beskyldningerne, der rettes mod hende, men henviser til, at tidligere regeringer har benyttet sig af samme fremgangsmåde.

Afstemningen i senatet ventes at finde sted i maj.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.