Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stormagter ønsker nye atomforhandlinger med Iran

Det er fortsat usikkert, hvorvidt Iran rent faktisk har accepteret at mødes med de seks stormagter.

TYSKLAND: Ifølge Irans udenrigsminister, Ali Akbar Salehi, har seks af verdens stormagter inviteret Iran til en ny runde forhandlinger vedrørende landets omstridte atomprogram. Det oplyser udenrigsministeren på en sikkerhedskonference i München søndag.

- Jeg har gode nyheder. Jeg fik at vide i går, at P5+1 eller EU3+3 skal mødes i Kasakhstan 25. februar, siger Salehi, der ikke kom ind på, om Iran har i sinde at deltage i forhandlingerne.

Betegnelserne P5+1 og EU3+3 dækker over en gruppe af lande, der er gået sammen for blandt andet at håndtere problemstillingen vedrørende Irans atomprogram. Landene er de fem permanente medlemmer af FNs Sikkerhedsråd samt Tyskland.

Til trods for, at Iran ikke officielt har meldt ud, om man vil deltage, så peger pilen i den retning. Ifølge New York Times-journalisten Roger Cohen har Salehi således oplyst til ham, at »han er håbefuld i forhold til direkte forhandlinger med USA«, skriver Roger Cohen på Twitter.

De vestlige lande mistænker Iran for at gå med planer om at udvikle et atomprogram, der på sigt kan producere en atombombe, hvilket Iran selv ved talrige lejligheder har benægtet. I stedet oplyser Teheran, at atomprogrammet er stablet på benene med henblik på at lave energi.

USAs vicepræsident, Joe Biden, sagde lørdag, at han håber på forhandlinger med Iran. Ifølge Salehi vil han »positivt overveje det«.

Fra EUs side har udenrigspolitisk chef Catherine Ashton bekræftet, at stormagterne har sendt en invitation til Iran. Her afventer man svar fra Iran, oplyser en talsmand for Ashton ifølge Reuters.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.