Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Store tab ved raketankreb i Ukraine

Flere end 100 raketter er ifølge lokale vidner slået ned i havnebyen Mariupol i det sydøstlige Ukraine, og de har dræbt mindst 15 personer.

UKRAINE: Ukraines sydøstlige havneby Mariupol blev lørdag ramt af mindst 100 store Grad-missiler, der slog ned flere steder i byen, herunder på en markedsplads i et boligområde, oplyser internationale nyhedsmedier.

Ifølge BBC blev mindst 15 personer dræbt, mens andre opgiver dødstallet til mindst 16 og rapporterer, at 46 personer derudover blev såret.

Den ukrainske avis Kyiv Post angiver antallet af dræbte til 16 og rapporterer om 83 sårede.

Ifølge byens lokale pressetjeneste blev missilerne affyret fra tre russiske køretøjer med missilaffyringsramper uden for Mariupol.

Byen har en halv million indbyggere og er strategisk beliggende mellem den russiskannekterede Krimhalvø og de områder i det østlige Ukraine, som de russiskstøttede oprørere kontrollerer.

Flere bygninger stod i brand efter beskydningen og det samme gælder køretøjer i byen.

Oprørerne afviser ifølge Reuters ethvert kendskab til eller involvering i beskydningen. En oprørstalsmand kalder det for »åbenlys misinformation og løgn.«

BBC citerer via AFP en beboer i Mariupol for at sige:

»Alle i byen er meget bange. Oprørerne har allerede erobret lufthavnen, og nu er de begyndt at ødelægge byen selv.«

En af de vigtigste ledere blandt oprørerne i Donetsk-regionen sagde fredag, at oprørerne ikke gider snakke om en våbenhvile, og at de er i gang med en offensiv, der ifølge ham har som mål at rykke frontlinjen længere mod vest ind i Ukraine til grænsen for Donbasregionen, som Mariupol er en del af.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.