Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Store EU-lande enes om ny asylpolitik i Afrika

Ved topmøde i Paris er der lagt op til ny politik over for sårbare migranter, mens de stadig er i Afrika.

De politiske ledere i fire af de største EU-lande er ved et møde i Paris mandag nået til enighed om at hjælpe de afrikanske lande Tchad og Niger med grænsekontrol for at få mindsket migrationen til Europa.

Præsident Emmanuel Macron var vært for ledere fra fire store EU-lande - Frankrig, Tyskland, Italien og Spanien - samt tre afrikanske nationer.

Ved mødet blev der opnået enighed om en ny politik, som skal sikre asyl til sårbare migranter, der beder om asyl, endnu mens de er i Afrika.

I en fælles erklæring fra drøftelserne i Paris hedder det videre, at der er enighed om, at de fire deltagende europæiske lande vil gennemføre "beskyttelsesmissioner" i de afrikanske lande i et samarbejde med FN.

De 28 lande i EU har længe kæmpet for at finde frem til en sammenhængende politik over strømmen af flygtninge og migranter på vej væk fra krig, fattigdom og politisk uro i Mellemøsten og Afrika.

Hen over sommeren har Macron forsøgt at tage initiativer til at få mere styring på krisen. De seneste måneder har det største pres været fra migranter, der er kommet via Libyen til navnligt Italien.

På mødet i Paris var der også fokus på en handlingsplan, hvor der vil blive grebet ind over for menneskesmuglernes forretningsmodeller.

Med til mødet var lederne fra Tchad, Niger og Libyen, som er transitlande for migranter. EU's udenrigschef, Federica Mogherini, deltog også.

Kilder i det franske præsidentpalads siger, at der også var fokus på mulighederne for at stabilisere Libyen. Mange tusinder kommer fra det øvrige Afrika til Libyen, hvorfra de begiver sig ud på en livsfarlig sejlads over Middelhavet i usikre og overfyldte fartøjer.

I år er der ifølge Den Internationale Organisation for Migration hidtil næsten kommet 120.000 migranter og flygtninge til Europa over havet. 2400 omkommet på havet i år.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.