Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Storbritannien vil ikke aktivere farveldialog med EU i år

Theresa May vil have en fælles holdning til brexit. Forhandlinger skal ikke igangsættes i år, siger advokat.

Storbritannien vil ikke indlede formelle forhandlinger med EU-landene om brexit i år, siger den britiske regerings advokat. Reuters/Pool
Storbritannien vil ikke indlede formelle forhandlinger med EU-landene om brexit i år, siger den britiske regerings advokat. Reuters/Pool

London. Storbritanniens regering vil ikke aktivere EU-traktatens artikel 50 - og dermed formelt indlede forhandlinger om brexit - i 2016.

Det siger en advokat, der repræsenterer den britiske regering, skriver The Guardian.

Jason Coppel har tirsdag til højesteret sagt, at premierminister Theresa Mays regering ikke ønsker EU-forhandlinger i år.

- Jeg har fremlagt regeringens holdning til timing af denne aktivering. Og retten har fastlagt en tidsplan, der er tilpasset denne, skriver Coppel i en e-mail til nyhedsbureauet dpa.

Når artikel 50 aktiveres, igangsættes en proces, der ifølge traktaten kan vare op til to år. Denne periode kan forlænges.

Højesteret er blevet bedt om at afgøre, hvorvidt premierministeren kan aktivere artikel 50 uden en afstemning i parlamentet.

Domstolen har fastsat for en høring i oktober.

Theresa May sagde forleden, at hun vil vente med at sætte gang i processen, indtil der er enighed om en fælles britisk holdning.

Hun vil have det EU-positive Skotland med. Derfor vil hun tale med den skotske førsteminister, Nicola Sturgeon.

- Jeg er villig til at lytte til muligheder, og jeg har sagt meget klart til førsteministeren i dag (fredag, red.), at jeg ønsker, at den skotske regering er fuldt engageret i vores diskussioner, sagde Theresa May.

Hun har klart tilkendegivet, at hun vil kæmpe for den bedste løsning for hele kongeriget, efter at et flertal af de britiske vælgere ved en folkeafstemning 23. juni besluttede at stemme Storbritannien ud af EU.

Et flertal i Skotland ønskede at blive i EU.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.