Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Storbritannien: Russisk diplomatudvisning var ventet

Storbritanniens nationale sikkerhedsråd mødes i næste uge for at drøfte krisen med Rusland.

Den britiske udenrigsminister Boris Johnsons ministerium siger, at russerne har reageret som ventet på Storbritanniens udvisning af 23 russiske diplomater. Scanpix/Daniel Leal-olivas/arkiv
Den britiske udenrigsminister Boris Johnsons ministerium siger, at russerne har reageret som ventet på Storbritanniens udvisning af 23 russiske diplomater. Scanpix/Daniel Leal-olivas/arkiv

De er ikke overraskede i udenrigsministeriet på Whitehall i den britiske hovedstad, London, efter at Rusland lørdag formiddag gav 23 britiske diplomater marchordre.

Ministeriet siger, at det var ventet. Som reaktion bliver Storbritanniens nationale sikkerhedsråd i næste uge kaldt sammen for at drøfte, hvad der nu skal ske.

»Vor prioritet i dag er at sørge for vort personale i Rusland og bistå de, der skal tilbage til Storbritannien,« hedder det i en erklæring.

Videre siger udenrigsministeriet, at det efter meldingerne fra Moskva stadig er Rusland, som skal forklare sig oven på det nervegiftangreb i Salisbury, der har udløst krisen.

Det var i Salisbury, at den russiske tidligere dobbeltagent Sergej Skripal og hans 33-årige datter, Julia, den 4. marts blev fundet bevidstløse på en bænk.

Det blev senere konstateret, at de var syge af nervegift. Briterne mener at have sporet giften til Rusland.

Ruslands regering har afvist at kende til sagen. Russerne har ikke besvaret Storbritanniens spørgsmål om, hvordan en russiskproduceret nervegift kan blive brugt i Salisbury.

I onsdags udviste Storbritannien 23 diplomater. Briterne har blandt andet også aflyst planlagte topmøder mellem de to lande.

Lørdag svarede Rusland så igen ved blandt andet også at udvise 23 britiske diplomater.

Samtidig meddeler ministeriet, at Rusland annullerer tilladelsen til det britiske generalkonsulat i Sankt Petersborg - det må derfor lukke.

Desuden har briterne fået besked på, at deres British Council i Moskva skal lukke.

British Council er briternes organisation til fremme af kulturelt, videnskabeligt og uddannelsesmæssigt samarbejde.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.